Segueix-nos a les xarxes socials:

cultures

Una exposició a Caixa Manresa ensenya els territoris fantàstics de la literatura infantil

La sala d’exposicions de la Fundació Caixa Manresa acull des d’avui fins al 25 de gener la mostra Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil, comissariada per l’especialista Pep Molist. En un recorregut per onze contes i novel·les clàssiques del gènere, els visitants podran conèixer els llocs de pas que en cada narració permeten als seus protagonistes saltar del món real a l’imaginari. La inauguració tindrà lloc avui, a les 8 del vespre, en un acte obert a tothom en el qual també se celebrarà un concert de Pascal Comelade, Pep Pascual i Gerard Meloux.

L’illa del tresor, Charlie i la fàbrica de xocolata, Alícia al País de les Meravelles i Harry Potter i la pedra filosofal són alguns dels onze títols que Molist ha escollit per transportar els visitants pels territoris fantàstics de la literatura. La mostra és pensada per a tots els públics, tot i que el gros dels contes i les novel·les s’adrecen a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys. La mostra també inclou tres il·lustracions d’artistes de renom en el sector que donen una mirada nova a aquests clàssics de les lletres, com la que va fer recentment Elena Odriozola sobre Peter Pan.

Paral·lelament a l’exposició se celebraran tres activitats puntuals. El dimarts 23 de desembre, a les 6 de la tarda, la companyia Pamipipa representarà l’espectacle de titelles Vivubel·la Vivaldi, per a infants a partir de 2 anys. El dimarts 30, a la mateixa hora, Susagna Navó explicarà els Contes que es pengen i es despengen, per a nens a partir de 4 anys. El 15 de gener se celebrarà una taula rodona amb el tema «Vull que el meu fill esdevingui lector. Per on començo?», amb Nati Calvo, Carles Jódar i Joan Portell.

Prem per veure més contingut per a tu