Segueix-nos a les xarxes socials:

El CineFosc de Monistrol projecta els 13 curts finalistes

Les sessions de la tercera edició s'allarguen fins diumenge, quan hi haurà 'entrega de premis

El CineFosc de Monistrol projecta els 13 curts finalistescinefosc

El festival CineFosc de Monistrol de Montserrat inicia aquest dijous la seva tercera edició, per a la qual ha rebut uns 200 curtmetratges a concurs. El jurat de l'esdeveniment, dedicat a gèneres foscos com el thriller, el terror, el negre, la ciència-ficció i la fantasia, ha escollit tretze finalistes, que es poden veure repartits en dues sessions. La gala d'entrega de premis es farà diumenge (18.15 h) al local d'Art i Esplai. El jurat és format pels monistrolencs Xavier Miralles (realitzador dels curts 'Ocho', 'El árbol sin sombra', 'Tierra yerma', '23 de diciembre' i ara treballant en 'El afilador') i Beatriz Montalbán (que també treballa a Totem Producciones, un grup independent format per estudiants de cinema).

Divendres (a les 19 i a les 20.30 h), dissabte (a les 16.30 i a les 18 h) i diumenge (a les 12 i a les 16.30 h) hi ha projeccions al local d'Art i Esplai per veure tots els treballs finalistes. La primera sessió es destina a l'anomenat bloc A, integrat pels treballs següents: 'Hada', de Toni Morales; 'Nada S.A', de Caye Casas; 'Encuentro con mi madre muerta', de Frederic Becquelin; 'Criaturitas', d'Ignasi López; 'Turno de noche', de Vicent Ruiz de León; 'La hora del té', d'Antonio Ledesma; i 'El club de los 27', de Carlos Solano.

El bloc B es podrà veure en les segones sessions i el formen 'Yo no he sido', d'Ángel Ripalda; '3 wise monkeys', de Miguel Ángel Font; 'Burocracia', de Jorge Vico Lara; 'Saying', de David Pareja; 'Vostok', de Miguel Casals; i 'Kübler-ross', de Xavier Pi-juan. Les obres finalistes també es veuran, més endavant, a Sant Vicenç i Castellbell.

D'entre els premis que entrega CineFosc destaca el destinat a directors menors de 25 anys. Aquest premi es va establir l'any passat tenint en compte que el festival bagenc col·labora amb el Tournez Jeunesse de Monistrol-sur-Loire (França), que només accepta a concurs obres d'autors de menys de 25 anys. Les dues poblacions, que estan agermanades, s'intercanvien obres.

A la gala d'entrega de premis també s'atorgarà el premi del concurs FotoFosc, per triar la imatge del cartell de l'edició del 2017. S'hi ha presentat mitja dotzena de concursants, i la jurat és la fotògrafa Maria Llop Perelló.

Prem per veure més contingut per a tu