Segueix-nos a les xarxes socials:

La companyia Les Hommes Approximatifs porta el Teatre Lliure a un viatge d'exili amb «Saigon»

Es tracta d'una proposta integradora sobre vietnamites en temps de migracions

This browser does not support the video element.

La companyia Les Hommes Approximatifs porta el Teatre Lliure a un viatge d'exili amb «Saigon»

La companyia Les Hommes Approximatifs porta al Teatre Lliure de Montjuïc aquest divendres i dissabte la producció 'Saigon' amb text i direcció de Caroline Guiela Nguyen. L'obra és un relat coral i èpic sobre l'exili i els vincles culturals amb les colònies que s'ambienta en un restaurant vietnamita a París. Un quadre històric, familiar i sentimental que proposa un viatge a través del temps amb onze actors -professionals i amateurs- que, com els personatges, provenen d'horitzons llunyans amb la guerra d'Indoxina com a teló de fons.

Marie-Antoinette és una vietnamita que va arribar a França el 1956. Al cartell del seu restaurant hi ha escrit Saigon, com el d'altres mil establiments amb aquest mateix nom a França i rèplica del que regentava a l'antiga capital d'Indoxina. Està situat al número 176 de l'Avinguda de Choisy, a París, té una sala per a 40 comensals i n'és la gerent. S'hi parla vietnamita i es canten cançons d'amor, en vietnamita i en francès.

Un mateix lloc per a dos espais, Saigón i París, i un retorn impossible al primer, ja convertit en Ho Chi Min. La trama deambula entre el 1956, abans de l'exili de Vietnam, i el 1996, el present a París, en el qual els personatges que van fugir de la francesa Indoxina vaguen com a fantasmes sense orígens clars.

Prem per veure més contingut per a tu