Segueix-nos a les xarxes socials:

El Vibra Festival repetirà l'estiu que ve al pati del Palau Firal amb onze concerts

Nascut en pandèmia i promogut per la Casa de la Música i l'Ajuntament de Manresa, el cicle es farà del 18 de juny al 17 de juliol

El Vibra Festival repetirà l'estiu que ve al pati del Palau Firal amb onze concerts

El Vibra Festival torna. A l´estiu, del 18 de juny al 17 de juliol, amb onze dates de concerts, el doble de grups (artista principal i artista emergent a cada jornada) i a l´aire lliure, al pati del Palau Firal de Manresa. El festival, que va néixer en pandèmia el passat juliol, pioner a l´hora de recuperar la música en directe després del confinament, va presentar els primers sis grups d´una segona edició que vol repetir l´èxit d´una estrena que va aplegar més de 3.000 persones en set recitals. Zoo, Oques Grasses, Ciudad Jara, Smoking Souls, Els Amics de les Arts i Lágrimas de Sangre són, de moment, els noms d´un cartell que ahir van fer públic els seus promotors: Casa de la Música i l´Ajuntament de Manresa.

Malgrat la«incertesa» que genera l´evolució de la pandèmia, com apuntava la regidora de Cultura, Anna Crespo, el festival treballa amb un «escenari» similar al del passat estiu: aire lliure, distància i 800 persones com a màxim. De fet, el Vibra va ser, remarcava ahir la regidora, «el festival que ens va convèncer que la cultura és segura i que podíem tornar a tenir directes». L´estiu passat, el festival es va muntar, recordava Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa, en poc més de «dues setmanes, imaginant-nos com podien ser els concerts amb una certa normalitat després del tancament de la primavera». La «complicitat d´artistes, de mànagers i de grups quan tothom s´estava resituant», el juny passat, remarcava ahir Crespo, va ajudar a tirar endavant un cartell amb alguns dels noms més potents de l´escena musical catalana com Els Pets, Miki Núñez, Manel, Doctor Prats o Sopa de Cabra. Com ara. La «feina seriosa i professional» del passat estiu, explicava Crespo, ha posat les bases perquè ara es pugui tornar a accedir a «artistes de primera».

Per a Castellano, el primer Vibra va evidenciar -i en això agraïa el consistori tot el suport- que «Manresa, al llarg de tota aquesta pandèmia, s´ha situat com una ciutat que defensa la cultura». I si el segon festival ja té dates és perquè la capital del Bages té «unes estructures que funcionen» com «el projecte de les Cases de la Música i uns artistes vinculats» a una sala, la Stroika -seu de l´entitat- que l´han trepitjat des dels seus inicis, tant a l´hora de fer concerts com estades per preparar-los. Com l´any passat, i en la línia de suport a artistes KM0 de Cases de la Música, el segon Vibra apostarà per grups locals que actuaran de teloners. L´any passat van passar pel festival grups com Arlet, la manresana Sara Roy, El noms i la resta del cartell s´anunciaran properament.

El pati del Palau Firal es va revelar com un espai idoni que repeteix com a escenari per la seva flexibilitat quant a capacitat: «permet adaptar-nos, tant si podem créixer en espectadors, com si hem de reduir-ne la cabuda». També es mantenen els horaris: obertura de portes ales 20 h i inici dels concerts mitja hora més tard amb la previsió d´acabar entre 1/4 i 2/4 de 12 de la nit. I tot i que falta mig any per al primer concert, que obriran els valencians Zoo amb nou disc, el festival ja ha posat a la venda les entrades dels grups anunciats amb uns preus que oscil·len entre els 14 i els 28 euros. Amb una oferta de dos concerts, els de Smoking Souls i de Lágrimas de Sangre, a 14 euros les primeres cent entrades (www.vibrafestival.cat).

Prem per veure més contingut per a tu