Segueix-nos a les xarxes socials:

«30 minuts» examina les alternatives als models pedagògics tradicionals

L'espai recupera aquesta nit el reportatge «Una altra escola», que descobreix els centres més innovadors de Catalunya

El programa 30 minuts recupera avui Una altra escola, un reportatge de Ramon Anglès i Sara Segarra: un viatge per centres innovadors amb bases pedagògiques diverses, però que tenen en comú el fet de trencar la concepció tradicional de l'escola com a transmissora de coneixements que es memoritzen i es reprodueixen.

En el reportatge es visita una escola pública de Ripollet amb un projecte basat en la confiança en el desig i la capacitat del nen per aprendre amb el joc espontani. Un col·legi dels jesuïtes a Raimat, Lleida, on l'alumne és el centre de l'aprenentatge. Un institut públic de Terrassa, qualificat d'alta complexitat per un entorn de pobresa i immigració, que aplica metodologies perquè els adolescents siguin agents actius al barri. I un centre concertat a Sar-rià-Sant Gervasi de Barcelona referent per la renovació del seu sistema pedagògic.

La missió ara és desenvolupar competències per a la vida, un objectiu previst en les lleis d'educació però que es desnaturalitza en els programes encaixonats en les velles assignatures.

Prem per veure més contingut per a tu