Segueix-nos a les xarxes socials:

Gemma Nierga tindrà un nou magazín diari a La 2 de TVE

Rosa María Mateo anuncia un augment en les desconnexions en català en la nova temporada

L'administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, va afirmar ahir que Televisió Espanyola té previst incrementar «substancialment» les seves desconnexions en català a través de La 2 i va avançar que a partir de la pròxima temporada, de dilluns a divendres, emetrà un magazín -encara sense títol- presentat per la periodista gironina Gemma Nierga, que es farà en col·laboració amb Ràdio 4. Així ho va explicar Mateo en una compareixença urgent davant la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de Control Parlamentari de la Corporació RTVE i les seves societats, celebrada a la cambra alta. La Diputació Permanent del Congrés va acordar la compareixença per explicar el criteri en els últims nomenaments a RTVE.

Tal com va destacar la responsable de la Corporació pública, també s'ampliarà la durada de l'oferta informativa, «i s'aprofundirà en la realitat local» de Catalunya, i s'abordarà l'actualitat esportiva local amb un nou espai diari. «A la tarda s'aprofundirà també en les qüestions que més preocupen a la societat», va subratllar.

«En aquest punt, vull aclarir que no és només que tinguem el deure de fomentar les llengües cooficials, reconegudes en la Constitució i els estatuts d'autonomia, és que estem convençuts que Televisió Espanyola pot i ha de contribuir a promoure un pluralisme més gran en el panorama mediàtic a Catalunya», va argumentar.

Prem per veure més contingut per a tu