El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va descartar ahir que l'incompliment del límit de dèficit en l'1,96 %, en lloc de l'1,58% marcat pel govern espanyol, comporti més retallades en els Pressupostos aprovats per a aquest 2014.

Durant el ple parlamentari celebrat ahir, Mas-Colell va rebutjar que aquest dèficit provisional addicional de gairebé tres dècimes de més impliqui que el Govern executi "noves retallades" en els Pressupostos, després d'una interpel·lació del portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena.

El conseller va valorar que el dèficit provisional de Catalunya és un resultat "equilibrat" i es deu a la distribució de dèficit entre l'Estat i les autonomies, que considera "desproporcionada, injusta i il·legal". Així, Mas-Colell va justificar l'incompliment del límit de dèficit en què les autonomies han hagut de reduir el seu dèficit en "més de la meitat", mentre que l'administració central tan sols ho ha fet en el 5 %. Lucena critica que la gestió pressupostària del Govern ha estat poc modèlica pels pressupostos prorrogats del 2013 i per "no haver complert mai els objectius de dèficit", i va insistir a preguntar com s'adaptarà el dèficit incomplert en els Pressupostos aprovats per a aquest 2014, que creu que no es compliran.