01 de juliol de 2014
01.07.2014

Les rebaixes d'estiu arrenquen amb "optimisme"

La pluja que ha caigut a Manresa aquest dimarts ha desanimat el primer dia de saldos

01.07.2014 | 21:25
Interior d´una botiga, aquest dimarts

Els botiguers de la Catalunya Central encaren les rebaixes d'estiu amb "optimisme" i amb la previsió que hi hagi un lleuger augment de les vendes respecte de l'any passat. El president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), Jaume Pont, ha explicat a l'ACN que la majoria de comerços encara tenen molt material de temporada i, per tant, creu que hi haurà un "repunt clar" de les vendes. L'inici ha arrencat amb descomptes d'entre el 30 i el 50%, un pèl inferiors que els de l'any passat ja que el començament de la temporada d'estiu ha estat bo i els estocs són menors. De moment, la pluja ha desanimat el primer dia de rebaixes i l'afluència de gent a les botigues ha estat més aviat baixa.

Les botigues del centre de Manresa han obert el primer dia de rebaixes amb pocs clients. La pluja ha desanimat els compradors i, fins al migdia, no s'han començat a produir les primeres cues als emprovadors. Les tres dependentes de la sabateria Casas de Manresa han explicat que no recorden un primer dia de rebaixes tan fluix i feien apostes entre sí per si la tarda continuaria igual, o bé patirien una afluència massiva de gent.

Més vendes que l'any passat

A Manresa, els botiguers encaren les rebaixes amb optimisme i creuen que serà una oportunitat per augmentar les vendes. El president de la UBIC, Jaume Pont, ha explicat a l'ACN que la majoria de comerços encara tenen molt material de temporada i, per tant, creu que hi haurà un "repunt clar" de les vendes. Segons Pont, arrel de la crisi, el client és molt més racional i no compra tan per impuls.

Descomptes un pèl més baixos

L'inici de les rebaixes ha arrencat amb descomptes d'entre el 30 i el 50%. Es tracta d'uns descomptes un pèl inferiors que els de l'any passat perquè el començament de la temporada ha estat molt bo pel que fa a la xifra de vendes i els estocs són menors. La dependenta de la sabateria Casas de Manresa, Anna Cabrera, ha explicat que "s'ha venut molt més durant la temporada d'estiu, i s'ha hagut de començar gènere a última hora".

En canvi, el propietari d'Iglesias Moda, Valentí Cardona, ha explicat que les últimes setmanes de la temporada no ha respost a les perspectives del negoci i, per tant, ara encara tenen molt producte d'estiu. Per aquest motiu, han iniciat les rebaixes "amb descomptes potents". Cardona s'ha mostrat "molt esperançat" i creu que superarà les vendes de l'any passat.


Menys optimisme a la resta de comarques de la Catalunya Central

A Vic, els comerciants estan a l'expectativa de com funcionaran les rebaixes, ja que el dissabte és festiu a la ciutat amb motiu de la Festa Major i, per tant, els comerços estaran tancats. Segons el gerent de Centre Vic, Roger Noguer, el fet que sigui festa el primer dissabte de rebaixes "segur que farà ressentir les vendes perquè és un dels dies més potents de la campanya". Es tracta d'un fet que succeeix cada set anys i Noguer no veu clar que "la campanya es pugui recuperar".

D'altra banda, el gerent de l'entitat de comerciants ha explicat que cada cop més les botigues fan descomptes puntuals durant tot l'any "per incentivar les vendes". "S'ha creat la dinàmica del descompte permanent i el consumidor ja s'ha educat amb aquesta dinàmica, tot i que els descomptes més forts arriben per l'època de rebaixes", ha puntualitzat Noguer. En el mateix sentit s'ha expressat el president d'Igualada Comerç, Xavier Figueres, qui creu que "en el context actual de crisi el comerç tradicional fa temps que intenta promoure i dur a terme diferents iniciatives per ser més atractiu".

Les previsions a la capital de l'Anoia són més optimistes i, segons Figueres, "estem convençuts que la dinàmica que portem aquest mes de juny amb diferents activitats per incentivar el comerç continuarà". El president d'Igualada Comerç assegura que "l'inici de rebaixes és un moment molt esperat" i creu que "aquesta petita tendència a la millora de l'activitat comercial que hem notat durant els primers sis mesos de l'any es consolidarà durant les rebaixes".

De la seva banda, els comerciants de Solsona esperen que la campanya de rebaixes permeti incentivar les vendes, tot i que no són gaire optimistes. Així ho ha explicat el president de la Ubic, Josep Pelegrina, qui ha apuntat que "la sensació que tenim és que no hi ha gaire caliu i, a més, venim d'uns mesos on no s'ha pogut fer gran cosa perquè la temporada d'estiu no ha arribat". Segons Pelegrina, les vendes a la capital del Solsonès es van animar durant la primera quinzena de maig "però a partir de la Fira de Sant Isidre es van frenar". Per això, ha assegurat que "si les rebaixes no ens salven la temporada, tornarà a ser força dolenta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit