17 de juliol de 2014
17.07.2014

Celebren la catorzena edició del sopar empresarial de l'Anoia

La Mostra d'Igualada i les empreses Equip Ceràmic, Punto Blanco i J. Vilaseca han estat premiats en aquesta edició

17.07.2014 | 20:38

a Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) ha celebrat aquest dijous al vespre la catorzena edició del Sopar Empresarial de l'Anoia, que s'ha celebrat a les noves instal·lacions del Campus Motor, a Castellolí. Per aquest motiu, s'ha incorporat un nou premi als ja habituals, que reconeix una personalitat vinculada al món del motor i enguany ha recaigut al pilot de trial Toni Bou. Els altres premiats han estat les empreses anoienques Punto Blanco, Equip Ceràmic i J. Vilaseca, així com també La Mostra de Teatre d'Igualada. Durant el seu discurs, el president de la UEA, Blai Paco, ha demanat al conseller Santi Vila -convidat a l'acte- "més complicitat" del Govern amb l'Anoia per "afavorir projectes d'inversió".

Sota el lema 'Sumem i amb tu multipliquem', el sopar empresarial de la UEA ha volgut transmetre el missatge de l'esforç, el treball en equip i fer pinya per arribar on volem amb una base sòlida i competitiva. Uns 300 convidats, entre ells representants del món polític i empresarial d'àmbit nacional, han participat d'un acte que ha comptat amb la ponència del conferenciant internacional Lotfi El-Ghandouri, que ha pronunciat la conferència 'L'audàcia per cooperar i col·laborar. Clau per l'èxit empresarial'.

El president de la UEA, Blai Paco, ha demanat durant el seu discurs al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que era un dels convidats a l'acte, "complicitat" per part de la Generalitat. Segons ha exposat, "l'Anoia és imminentment industrial i ja ens trobem per sobre de la mitjana del PIB industrial que va demanar el president Mas de cara l'any 2020". "Ens trobem al 28% i aspirem anar més enllà, però per aconseguir-ho necessitem més complicitat des de Barcelona", ha remarcat.

Paco ha exposat que "durant el 2013 es van produir 150 projectes estrangers d'inversió a Catalunya, dels quals un 50% es va quedar a Barcelona, un 30% al cinturó metropolità, un 20% a Lleida, Girona i Tarragona, i a les comarques no ens va quedar res". Per això, ha demanat Paco, "un territori com el nostre necessita aquesta complicitat de l'administració perquè el teixit industrial es vagi recuperant mica en mica".

Reconeixement a les empreses del territori

Els premiats al Sopar Empresarial de l'Anoia han estat les empreses anoienques Punto Blanco -Premi a la internacionalització-, Equip Ceràmic -Premi a la capacitat emprenedora- i J. Vilaseca -Premi a la trajectòria empresarial-. El premi a la iniciativa empresarial se l'ha endut La Mostra - Fira de teatre infantil i juvenil, que enguany ha celebrat 25 anys i, segons ha explicat Paco, "ens ajuda a projectar la ciutat i atreu milers de visitants". Pel que fa al nou premi que reconeix una personalitat o entitat del món del motor, s'ha decidit entregar-lo al pilot de Piera Toni Bou, el pilot de trial amb més títols.

El Campus Motor, escenari del sopar

La 14a edició del Sopar Empresarial de l'Anoia s'ha celebrat a les noves instal·lacions del Campus Motor Anoia, ubicat a Castellolí i molt a prop del Parc Motor. Segons ha remarcat Blai Paco, el trasllat del sopar al Campus "ve a fiançar el fet que la nostra comarca té una especialització en el món del motor". A més, Paco ha explicat que un dels objectius també era donar a conèixer les noves instal·lacions a tota la comarca. El Campus Motor és un centre d'innovació, formació i recerca especialitzat en el món del motor, de titularitat pública però amb el suport privat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook