Segueix-nos a les xarxes socials:

Les transaccions d'habitatges van créixer el 10% el juny

Al conjunt de l'estat espanyol la compravenda d'immoblesencadena el quart mes consecutiu d'increments

La compravenda d'habitatges va suposar el mes de juny passat un total de 3.961 operacions, amb un increment del 10,9 % i 68 operacions per cada 100.000 habitants. Al conjunt de l'estat, la compravenda d'habitatges va tornar a augmentar el juny, en què es van registrar 26.076 operacions (el 8,8% més en taxa interanual), de manera que encadena quatre mesos consecutius a l'alça, segons les dades publicades ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Fins al març les operacions havien caigut ininterrompudament durant deu mesos, però a partir d'aquest mes no han deixat de pujar, segons l'estadística que l'INE elabora amb les transmissions inscrites en els registres de la propietat i que, per tant, corresponen a operacions efectuades mesos abans. No obstant això, en el total acumulat de l'any la venda de cases ha baixat el 5,4% i enfront del maig, el 7,3%.

Del total de cases inscrites el juny, el 90,5% eren lliures (el 9,9% més que un any abans) i el 9,5%, protegides (l'1,4% menys). El 37,7% dels immobles eren nous i el 62,3%, de segona mà, el que comporta que el juny la venda de cases per estrenar va baixar en taxa interanual el 3%, mentre que la d'usades va pujar el 17, 4%.

Durant el sisè mes de l'any, el nombre total de finques transmeses inscrites en els registres de la propietat procedents d'escriptures públiques realitzades anteriorment va ser de 125.817, el 8,8% menys respecte al juny del 2013 i el 8,3% menys que el maig. La compravenda de finques va sumar 56.250 operacions amb un repunt interanual del 5,9%, mentre que les donacions van baixar el 14,5% (3.424), les permutes van créixer el 6% (534) i les herències van baixar l'1,2% (29.264).

Les concentracions parcel·làries, divisions horitzontals, operacions conjuntes o barreges de diversos títols de transmissió, transmissions sense títol d'adquisició, dació en pagament, execucions hipotecàries i adjudicacions judicials van retrocedir el 28,2%, fins a les 36.345 operacions.

Per a la responsable d'Estudis del portal fotocasa.es, Beatriz Toribio, aquestes dades reflecteixen que el sector immobiliari està registrant "els primers senyals d'estabilització" i que aquesta lleugera millora l'està protagonitzant principalment l'habitatge de segona mà, pels seus preus més competitius.

Prem per veure més contingut per a tu