El ministeri de Foment i les seves entitats públiques van adjudicar el primer semestre de l'any contractes de construcció d'infraestructures per un import de 588,3 milions d'euros, fet que suposa un increment del 33,9% respecte al mateix període del 2013. Malgrat l'increment interanual registrat en el que va de 2014, el mes de juny el volum d'adjudicacions (45,5 milions) va ser el més baix des de l'agost de l'any passat, segons les dades del ministeri de Foment. Així mateix, l'import dels contractes és gairebé deu vegades més baix que els més de 5.700 milions dels sis primers mesos del 2008, any en què es va assolir el màxim històric d'un semestre i en el qual el sector constructor va començar a acusar la punxada de la bombolla immobiliària.

Del conjunt d'adjudicacions, al mateix ministeri de Foment li corresponen 106,5 milions i la resta són d'organismes i empreses dependents de departament. El volummés gran va correspondre a l'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif, que va adjudicar contractes per valor de 401 milions, seguit de lluny per Ports de l'Estat, amb 60 milions. L'empresa pública aeroportuària AENA va concedir en els sis primers mesos de l'any 18,5 milions d'euros en contractes, mentre que Renfe Operadora va adjudicar 2,5 milions. D'altra banda, el conjunt de les administracions públiques van treure a licitació fins al juny obres per valor de 4.756 milions, gairebé el doble que els 2.618.000 del mateix període de l'any passat.

Com en els contractes, aquesta xifra és encara molt baira respecte als màxims del 2007, abans de la crisi, quan Foment va licitar contractes per valor de 20.968 milions. Del total, Foment i els seus organismes dependents van licitar 2.075 milions -580 milions el ministeri i la resta, les entitats que hi estan adscrites-, xifra que gairebé triplica els 747 milions de l'any passat.