El Banc del Pireu és la primera entitat financera grega a fer un pas per alleujar la situació dels clients més necessitats, en condonar els deutes inferiors als 20.000 euros de totes les persones que s'hagin acollit al programa d'ajuda humanitària del govern.

El banc va informar que a totes aquestes persones se'ls congelaran els seus préstecs hipotecaris i se'ls eximirà del pagament d'interessos durant el període de vigència d'aquesta Llei, prevista inicialment per a un any. L'entitat assenyala que amb aquesta mesura pretén posar de manifest el seu compromís de satisfer les necessitats actuals de l'economia i la societat, i ajudar a un nou començament.

Als deutors que no puguin beneficiar-se de les disposicions d'aquesta llei, però que tinguin pagaments pendents amb el banc, l'entitat creditícia els proposarà solucions per reestructurar el seu deute.

Fonts bancàries esmentades pels mitjans locals van assenyalar que el volum que pot arribar a ser condonat és de diverses desenes de milions d'euros i afecta diversos milers de clients.