CaixaBank ha duplicat el seu benefici en el primer trimestre d'aquest any, fins als 375 milions d'euros, després de la incorporació del negoci minorista de Barclays a Espanya, l'adquisició del qual va formalitzar el mes de gener passat.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, va valorar ahir molt positivament l'aportació de Barclays al compte de resultats i ha avançat que la fusió i integració tecnològica de les dues entitats està prevista per al segon trimestre d'aquest any, mentre que el president de l'entitat, el manresà Isidre Fainé, va dir que espera que la fusió legal ja estigui llesta el 15 de maig.

En aquest primer trimestre, el resultat atribuït al negoci bancari i d'assegurances de CaixaBank ha ascendit a la xifra de 813 milions d'euros, mentre que l'activitat immobiliària ha generat en aquest període pèrdues netes per import de 557 milions, i les participades han tingut un impacte positiu de 119 milions. De la seva banda, la taxa de morositat s'ha mantingut en el 9,7 % després de la incorporació de Barclays. També la cartera de crèdits sobre clients ha millorat ostensiblement entre el gener i el març, en situar-se a 212.077 milions, el 7,6 % més, per l'efecte de Barclays. Sense aquest impacte, la variació se situaria en el -1,3% i, considerant només la cartera sana, sense el negoci promotor, la reducció es limita al 0,9 %. Gortázar va assenyalar que, previsiblement, la cartera de crèdit sa creixerà al llarg d'aquest any al voltant de l'1 o el 2 %.