Segueix-nos a les xarxes socials:

La banca començarà a bloquejar comptes sense DNI l'11 de maig

Avui s'acaba el termini per presentar la documentació requerida a les entitats bancàries

La banca podria començar a bloquejar els comptes dels seus clients que no hagin aportat una còpia del DNI a partir del proper 11 de maig, encara que serà de forma gradual i per segments, i això, una vegada que el termini per fer-ho acabi avui.

Així ho va dir ahir la directora d'Espanya i Portugal de BBVA i flamant presidenta de CatalunyaCaixa, Cristina de Parias, durant la presentació dels resultats trimestrals del banc i amb relació a una pregunta sobre l'obligació que tenen els clients de facilitar al seu banc una còpia del DNI abans que finalitzi abril.

En concret, la llei 10/2010 sobre prevenció del blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme imposa a les entitats de crèdit espanyoles l'obligació d'identificar abans del 30 d'abril del 2015 tots els seus clients i qualsevol persona amb la qual mantinguin relacions de negoci o portin a terme qualsevol operació. D'aquesta manera, els clients tenen avui per poder-ho documentar tot, i en el cas que no ho facin, el banc començarà a bloquejar els comptes a partir de l'11 de maig. Tot i així, de Parias va assegurar que el bloqueig es farà per segments de clients i de forma gradual en els pròxims mesos, i que els primers afectats seran aquells que tenen productes més complexos, segons diu la llei. "El bloqueig es farà a partir de l'11 de maig. Es farà amb avís previ i de forma gradual", va insistir de Parias, que va recordar que els clients han rebut per part de les seves entitats un missatge avisant de tot aquest procés.

Prem per veure més contingut per a tu