L'Església catòlica prohibeix als seus fidels escampar les cendres dels difunts, dividir-les entre els familiars i també que siguin conservades a casa, segons un nou document publicat ahir. La Doctrina de la Fe, l'ex-Sant Ofici, ha redactat un nou document amb el nom d'Instrucció Ad resurgendum cum Christo que substitueix l'anterior del 1963, que va ser aprovat el 18 març del 2016 pel papa Francesc i que posa ordre davant les noves pràctiques tant de sepultura com de cremació considerades "en desacord amb la fe de l'Església".

En el document s'explica que encara que l'Església prefereix la sepultura dels cossos, s'accepta la incineració, però es prohibeix escampar les cendres, dividir-les entre familiars o conservar-les a casa. "Per evitar qualsevol malentès panteista, naturalista o nihilista, no serà permesa la dispersió de les cendres en l'aire, a la terra o a l'aigua o en qualsevol altra forma, o la conversió de les cendres en records commemoratius, en peces de joieria o en altres articles", diu el document.

A més, adverteix que "en el cas que el difunt hagués disposat la cremació i la dispersió de les seves cendres a la natura per raons contràries a la fe cristiana, se li han de negar les exèquies".