La moratòria de la suspensió de les execucions hipotecàries per a famílies vulnerables es prorrogarà dos anys, fins al maig del 2019, segons va avançar ahir el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos.

Durant la sessió de control al Govern en el ple del Congrés, De Guindos va assenyalar que en els pròxims dies es reunirà amb els diferents grups parlamentaris per elaborar un reial decret llei que prorroga la moratòria antidesnonaments i canviarà alguns requisits sobre les famílies amb fills menors.

En l'actualitat es paralitzen els llançaments a les llars amb fills menors de tres anys, i De Guindos es mostra a favor d'ampliar-la perquè la suspensió de llançaments no només afecti famílies amb fills d'aquesta edat.

La moratòria antidesnonaments per a famílies vulnerables vencia el 15 de maig d'aquest any i el ministre De Guindos ja va anunciar el gener que s'ampliaria aquesta mesura que s'inclou en el pla d'habitatge 2018-2021.

Segons el ministre Luis de Guindos, la pobresa i la desigualtat es redueixen a Espanya, i això ha estat gràcies a les mesures aprovades pel govern espanyol per fer front a situacions de vulnerabilitat, que s'han suspès més de 24.000 llançaments i s'han registrat més de 7.000 dacions en pagament, segons dades aportades pel ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.