Segueix-nos a les xarxes socials:

CCOO busca recuperar afiliació després de culminar la seva renovació

CCOO afrontarà el proper mes de juny el seu 11è Congrés Confederal amb la prioritat de recuperar l'afiliació, després d'haver perdut més de 250.000 afiliats, culminar la seva renovació i ser més «ofensius» en la lluita per la redistribució de la riquesa i els drets laborals perduts.

Sota el lema «CCOO es mou», el sindicat celebrarà els propers 29, 30 de juny i 1 de juliol a Madrid un congrés del qual sortirà un nou secretari general, Unai Sordo, al capdavant d'una organització més «renovada i rejovenida».

Durant la presentació de les línies d'aquest congrés, Ignacio Fernández Toxo -que deixarà el seu càrrec després de 8 anys- va avançar que no s'espera una altra candidatura i que suposarà donar fi a un procés de «renovació profunda» iniciat fa quatre anys.

I entre les principals prioritats de la nova etapa, Toxo va assenyalar la recuperació de l'afiliació precrisi que, després d'anys de caigudes, ha canviat de tendència i comença una «tèbia recuperació». Després de perdre 250.000 afiliats des del 2012, CCOO suma uns 913.000 actualment.

Per a això, el sindicat posarà especial focus en els joves i en les dones, reforçarà estructures en els centres de treball, impulsarà la figura del «sindicalista de referència» i donarà més formació.

En el capítol d'acció sindical, Toxo va assenyalar que «l'eix central de la lluita» serà una redistribució més justa de la riquesa i la recuperació dels drets laborals perduts en aquests anys de crisi. «La mobilització serà més ofensiva (...) i la política salarial tindrà més presència», va subratllar. Precisament sobre tema salarial, Toxo va avançar ahir que UGT i CCOO treballen en la seva «última proposta» per remetre-la a les patronals CEOE i Cepime aquesta mateixa setmana en el marc de la negociació col·lectiva per al 2017.

Prem per veure més contingut per a tu