L'Oficina Federal de Vehicles Motoritzats d'Alemanya (KBA), organisme dependent del ministeri de Transport germànic, ha ordenat a Opel la revisió de 100.000 vehicles dièsel per sospita de frau en les emissions.

«Després de trobar un dispositiu d'apagada en el sistema de control d'emissions, que les autoritats han qualificat com a il·legal, una crida a revisió va ser imminent», va indicar ahir l'organisme públic.

En aquest sentit, la Policia alemanya va confirmar que estava registrant les oficines d'Opel a Rüsselsheim i Kaiserslautern. Les indagacions giren entorn la presumpta existència d'un programari il·legal instal·lat a 95.000 automòbils amb motor dièsel que camuflava les emissions de gasos contaminants, segons el diari alemany Bild. Les unitats que podrien incorporar aquest dispositiu correspondrien als models Insígnia, Zafira i Cascada (Cabrio a Espanya) fabricats els anys 2012, 2014 i 2017.

«Estem investigant un possible frau», va assenyalar la fiscal Nadja Niesen a la publicació alemanya.

De la seva banda, Opel, que ara pertany al grup francès PSA, va confirmar en un comunicat la investigació per part de la Policia alemanya, però alhora va defensar que tots els seus vehicles compleixen amb la llei. A més, la companyia va assegurar que està co-operant «plenament» amb les autoritats alemanyes.