Les assemblees de treballadors de Codorníu van ratificar ahir el preacord que havien signat el comitè d'empresa i la direcció per reduir l'expedient de regulació d'ocupació (ERO), i passar dels 79 acomiadaments previstos d'inici a una xifra final de 70. Fonts sindicals van detallar que 274 treballadors dels centres de Sant Sadurní d'Anoia, Esplugues de Llobregat i Lleida han donat suport a la proposta, mentre que 28 persones hi han votat en contra.

Amb l'aval del 89,7% de la plantilla, l'ERO tirarà endavant amb les condicions pactades dilluns, mentre que queda desconvocada la vaga anunciada per a avui i també l'aturada indefinida prevista a partir del 8 d'abril.

Rescissió de 38 contractes

L'acord entre els sindicats i la direcció de la firma cavista fixa que a Sant Sadurní d'Anoia es rescindiran 38 contractes, si bé inicialment es preveia fer fora 43 persones. Pel que fa als altres centres, es mantenen les 10 persones rescindides inicialment a Poblet i Lleida, i es rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments de les oficines d'Esplugues de Llobregat.

Com ja es preveia amb l'anunci de l'ERO, les oficines d'Esplugues tancaran properament i els 94 treballadors restants es traslladaran a Sant Sadurní.