Excelsia Vins i Destil·lats, filial del grup vinícola català més gran, Família Torres, ha comprat la majoria de participacions accionarials de la manresana El Petit Celler, segons avançava ahir el diari Expansión.

En declaracions a Europa Press, fonts d'Excelsia van explicar que el fundador del Petit Celler, Sebastià Lozano, continuarà sent soci de l'empresa.

Excelsia ha adquirit les dues botigues d'El Petit Celler, una a Manresa i una altra a la capital catalana.

Amb l'adquisició, Excelsia espera «sobretot oferir un millor servei als clients i tenir un portfoli més ampli».

Excelsia es va constituir a principis del 2018 i és la distribuïdora nacional de Família Torres i 60 marques més de vins i destil·lats. Amb Excelsia, Família Torres va reorganitzar el seu sistema de distribució i comercialització dels seus vins a Espanya. El Petit Celler incorporarà les marques que distribueix Excelsia, però conservarà el seu nom i estructura com fins ara, amb la seva identitat pròpia.

El Petit Celler va començar com un negoci de distribució de vins a Moià fa més de dues dècades. Amb el mateix nom, l'empresa dirigeix un establiment de venda de vins i licors i de degustació al passeig Pere III de la capital del Bages,i un selecte wine bar a Barcelona. A més, l'empresa també és propietària de la Taverna 1913 de Manresa. Una de les activitats d'El Petit Celler en què la societat manresana volia apostar darrerament era en la confecció i distribució de lots de regal. El Petit Celler impulsa, a més, diverses activitats vinculades al món del vi i del cava a la capital del Bages, com la Festa del Cava. L'empresa factura a l'entorn dels 5 milions d'euros anuals.