Un grup animalista va assaltar diumenge al vespre una granja de conills de Gurb (Osona). Una quarantena de joves van entrar en una una granja del municipi i van obrir les gàbies on hi havia els animals. Els animalistes van endur-se 14 conills, segons van relatar ells mateixos a través de les xarxes socials. Diversos agents dels Mossos d'Esquadra es van personar a la granja i van identificar 15 persones, alguns d'ells menors d'edat i de nacionalitats diverses. Els animalistes van arribar al lloc en una desena de vehicles i, tot i que la policia els va registrar, no va trobar els animals.

D'altra banda, l'Ajuntament de Gurb va anunciar ahir que es presentarà com a acusació particular. «Totes les reivindicacions són legítimes, però entrar en propietats privades, furtar i generar inseguretat a les persones que viuen a les granges o hi treballen no són les formes», va explicar el batlle osonenc, Josep Casassas.

No és la primera vegada que les granges de Gurb pateixen les accions dels animalistes. A principi d'estiu una granja va ser víctima d'un robatori d'un vedell, va explicar l'alcalde. La investigació per part dels Mossos d'Esquadra encara continua oberta i se citarà els activistes identificats en qualitat d'investigats.