La catedràtica de Dret Mercantil de la Universitat Jaume I (Castelló), Maria Victoria Petit Lavall, ha guanyat una demanda a la companyia aèria Ryanair, que haurà d'indemnitzar-la amb 4.685 euros -més els interessos i costes legals- per la cancel·lació d'un vol. Així ho ha determinat el Jutjat Mercantil número 1 de Castelló i ho ha confirmat la Secció Tercera de l'Audiència d'aquesta província. Aquesta mateixa setmana, el jutjat mercantil 13 de Madrid ha condemnat Ryanair per haver cobrat l'equipatge de mà a una passatgera, ja que ho considera una taxa abusiva.

En aquest nou cas, la professora universitària i dos familiars van adquirir tres bitllets d'avió d'anada i tornada entre Alacant i Bremen amb Ryanair. L'anada va tenir lloc el dia 6 d'octubre de 2017, i estava prevista la tornada per al dia 10 d'octubre. El vol de tornada va ser cancel·lat a causa d'una vaga general prèviament convocada a França de la qual la companyia aèria demandada va tenir coneixement amb antelació. En canvi els demandants no van ser informats de la cancel·lació del vol fins que es trobaven ja a la porta d'embarcament.

Els afectats van haver de romandre a Alemanya dos dies i pagar-se les despeses d'allotjament. A més, la catedràtica de la Jaume I va perdre un altre vol a Zagreb el dia 11, a on havia de viatjar per a una conferència en un congrés internacional.