«Sento un gran respecte per aquest reconeixement que, des del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, es fa a les dones del sector, per fer-nos visibles». Aquestes van ser les primeres paraules de Meritxell Bautista en rebre el guardó de la categoria empresarial dels Premis DonaTIC 2020 en l'acte que es va celebrar dimarts al vespre, en motiu del Dia d'Ada Lovelace.

Meritxell Bautista és la cofundadora de Fibracat, conjuntament amb Josep Olivet, amb qui, l'any 2012, van establir l'objectiu de convertir l'operadora de telecomunicacions en líder del mercat a Catalunya. Meritxell Bautista també va impulsar, el mes de juny, Fibracat TV, del qual és presidenta. És un canal de televisió en català amb la finalitat de traslladar els objectius corporatius de Fibracat: la tecnologia i l'empoderament de la dona.

Per a Meritxell Bautista, el guardó Dona TIC representa «un reconeixement a la feina feta i una oportunitat de visibilitat per continuar avançant en la defensa d'una societat digital igualitària».

La cofundadora de Fibracat està convençuda que «donar visibilitat a les dones que treballem en aquest sector i posar en valor la nostra feina ajuda a crear referents, perquè les nenes creguin en les seves capacitats i tinguin les mateixes oportunitats per dedicar-se a una professió STEAM o al que elles vulguin».

Després de consolidar la zona de la Catalunya Central, Fibracat va iniciar un ambiciós pla d'expansió per convertir-se en l'operadora que està desplegant fibra òptica a totes les poblacions catalanes. Així doncs, Fibracat proveeix serveis de telecomunicacions (fibra, telefonia fixa, telefonia mòbil i televisió) tant a empreses com a particulars, i és un dels cinc operadors Full del mercat espanyol i l'únic a Catalunya.

L'empresa catalana disposa d'interconnexions pròpies, tant nacionals com internacionals, i ofereix fibra òptica real FTTH, amb la latència més baixa del sector. Actualment, Fibracat està oferint 1.000 Mb/s de velocitat a clients particulars, autònoms o empreses, i fins a 100 Gb/s simètrics de fibra dedicada a organitzacions de qualsevol punt del país. Amb un perfil clarament de direcció empresarial, comercial i de màrqueting, Bautista professionalitza Fibracat, que va començar com una empresa familiar, i es responsabilitza de la negociació amb els grans operadors.