05 de novembre de 2020
05.11.2020
Regió7

El 80% de les empreses redueixen un 35% els ingressos el tercer trimestre

La Cambra de Comerç de Barcelona alerta que hi ha un traspàs dels ERTO a l'atur permanent

04.11.2020 | 23:21
El 80% de les empreses redueixen un 35% els ingressos el tercer trimestre

El 80% de les empreses han reduït els seus ingressos un 35% de mitjana en el tercer trimestre, segons l'enquesta de clima empresarial elaborada per la Cambra de Comerç de Barcelona conjuntament amb l'Idescat. «És una barbaritat», va lamentar el president de l'ens cameral, Joan Canadell. El també president del Consell de Cambres va advertir que la reducció d'un terç dels ingressos, en molts casos, fa «totalment inviable» la continuïtat de les empreses, especialment si no disposen d'un «bon coixí» o d0ajudes directes de les administracions. Per altra banda, Canadell va advertir que el nombre d'ERTO ha baixat perquè hi ha una «part molt important» de treballadors que han anat a l'atur permanent.

«Aquest fet dificultarà encara més la recuperació econòmica», va advertir Canadell. En el tercer trimestre, un 71% de les empreses catalanes continuen afectades per la crisi del coronavirus. Aquesta xifra és inferior a la registrada a l'inici de la pandèmia, quan es va assolir un pic del 86%, però evidencia que el coronavirus continua tenint un impacte «molt important» en les companyies.

El sector més afectat per la pandèmia és l'hostaleria, amb una caiguda «insostenible» dels ingressos del 62% de mitjana. Per dimensió, les companyies que han tingut un impacte més gran han estat les microempreses, amb un descens de la facturació del 38% en el tercer trimestre.

Canadell va destacar que l'únic aspecte positiu és l'augment «significatiu» de companyies que ofereixen nous productes o serveis: «Les empreses que es reinventen, a mitjà termini, seran molt més viables i, un cop superada la crisi, seran molt més fortes", va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook