Els cellers catalans analitzen els efectes de la pandèmia en el sector agroalimentari
CaixaBank organitza una trobada en format online amb clients per parlar del món vitivinícola
L´Associació Vinícola Catalana, juntament amb CaixaBank, va participar ahir en una trobada online amb clients per analitzar la resiliència i creixement del sector agroalimentari en la situació actual de pandèmia.
La sessió va tenir la intervenció del bagenc Valentí Roqueta, president de l´Associació Vinícola Catalana, i del manresà Jaume Masana, director territorial Catalunya de CaixaBank. Masana va agrair l´esforç dels vinicultors en aquests moments de crisi, i va posar de manifest la importància de l´eficiència en els processos. Per la seva banda, Roqueta, al capdavant d´una entitat que representa el 80% dels cellers catalans, va destacar la importància del sector del vi a Catalunya, el tercer més important en l´àmbit agroalimentari: «El vi fa marca de país, i té un impacte molt important en el desenvolupament i equilibri territorial». Amb tot, va recordar que l´impacte de la covid ha estat important pel tancament del canal Horeca i la baixada del turisme. Roqueta va afirmar que el sector ha demostrat fortalesa i capacitat de resiliència. També va destacar que amb la unió i el treball conjunt s´impulsarà la recuperació econòmica, mantenint un equilibri entre salut i economia. Entre d´altres, en la trobada es van analitzar els canvis de patrons de consum en l´hostaleria i les llars per la covid, l´evolució de les exportacions agroalimentàries i la digitalització del sector agroalimentari.
Temes
Més a Economia
-
Les energies netes ja abasten el 50% de la generació elèctrica total a la UE
-
Aigües de Manresa, entre les 100 empreses catalanes que més diners han rebut dels fons Next Generation
-
La 7a Fira del Vi del Bages estrenarà un cicle de concerts i una cursa atlètica
-
Seat guanya 226 milions d'euros, un 57% més, i obté els millors resultats de la història en un primer trimestre