El Clúster de l´Automoció de Catalunya (CIAC) va reclamar ahir que la gestió del centre de Martorell depengui de les empreses del sector, i va recordar que els retards en la licitació, des de l´any 2015, han afectat «de manera molt directa la credibilitat del projecte» i no han permès «desenvolupar la formació demanada pel sector».

El clúster, format per ??? empreses del sector implantades a Catalunya i entre les quals hi ha Seat i moltes amb presència a la Catalunya Central, com ara A. Raymond-Tecniacero, Denso Barcelona, Fundería Condals i el Campus Motor Anoia, participa en les consultes prèvies que ha iniciat el Govern per recollir informació sobre com ha de ser la gestió del Centre de Formació Professional d´Automoció (CFPA) de Martorell, que està estancat des de fa anys. El president del CIAC, Josep Maria Vall, va assegurar que «el sector necessita» que el projecte a Martorell «acabi bé».

En un comunicat, el CIAC considera que el clúster i el departament d´Empresa «han de tenir un paper rellevant en la licitació i posterior governança del centre», però que el seu gestor «ha de tenir total autonomia per donar resposta a les necessitats del sector i retre comptes al Consorci de Formació Professional d´Automoció», en el qual participen el mateix clúster, l´Ajuntament de Martorell i els departaments de Presidència, Empresa i Coneixement, Ensenyament, i Treball, Afers Socials i Famílies.