La companyia santfruitosenca E. Vila Projects ha participat i patrocinat la 1r Conferència Internacional sobre Desinfecció UV per a Aire i Superfícies (ICUDAS), que ha aplegat els líders de la indústria mundial involucrats en la desinfecció ultraviolada de superfícies i aire, per estimular la comunicació i la creació de sinèrgies. Com ja va explicar aquest diari el passat mes d´abril, Evila Projects, especialitzada en solucions en infrar-rojos i ultraviolats per a la indústria, va patentar durant la primavera un equip de desinfecció que combina aquestes dues radiacions per eliminar el SARS-CoV-2 en material sanitari.

Entre els participants en les ponències de la conferència internacional figurava l´equip directiu d´E. Vila Projects juntament amb membres de la FDA dels Estats Units i especialistes en tecnologia ultraviolada de la Universitat de Nou Hampshire, Columbia Medical Center, Pennsylvania University, Universitat de Tel Aviv, Universitat de Toronto i agències oficials dels EUA com la EPA, segons ha explicat la mateixa companyia de Manresa.

E. Vila Projects ha intensificat el desenvolupament d´equips de desinfecció, amb solucions a mesura en múltiples sectors, per aconseguir espais segurs enfront d´infeccions i pandèmies.

Evila Projects&Supplies va néixer fa quinze anys com un projecte de la manresana Eugènia Vila, Josep Lluís Molina i Cèsar Molina. L´empresa es dedica principalment a crear aplicacions infraroges per al sector de l´aeronàutica i de l´automoció, i treballava de manera més marginal en solucions d´ultraviolada per a la desinfecció d´aigua o aire, a la indústria i en escorxadors. Fins que va arribar la pandèmia.