Seat ha iniciat la producció del model híbrid endollable del Cupra Formentor a la planta de Martorell. L'automobilística fabricarà les dues versions del vehicle, de 245 i 204 cavalls, i espera arribar a una producció de cent unitats diàries les primeres setmanes, segons va informar ahir en un comunicat. L'empresa, que ja admet comandes dels dos models, té previst llançar el vehicle al mercat a partir del mes de març.

Per al president de Cupra, Wayne Griffiths, el Formentor «serà clau per duplicar el volum de vendes de Cupra respecte al 2020». En aquest sentit, assenyala que l'objectiu del grup és que el model Formentor representi el 50% de les vendes de Cupra el 2021, i que la meitat siguin versions endollables.

Les versions de 245 CV i 204 CV del Cupra Formentor e-Hybrid se sumen als llançaments del Cupra León e-Hybrid i el Cupra León e-Hybrid Sportstourer, i la marca disposarà d'un total de sis versions PHEV (híbrids endollables) al mercat. Amb la gamma completa de cotxes al mercat, Cupra té com a objectiu assolir els mil milions d'euros del total de la facturació.

El futur Cupra el-Born, el primer model 100% elèctric de la marca, també s'afegirà a la cartera al final d'aquest any.

El nou Cupra Formentor e-Hybrid integra un sistema que combina un motor de gasolina 1.4 TSI de 150 CV, un motor elèctric de 115 CV i una bateria d'ions de liti de 13 kWh de capacitat, per oferir una potència conjunta de 245 CV i una autonomia de fins a 55 quilòmetres en manera 100% elèctric.

El Cupra Formentor e-Hybrid de 245 CV pot accelerar a 100 quilòmetres en només 7,0 segons i aconsegueix una eficiència en combustible d'1,4 litres/100 km i en emissions de només 31 g/km.

La versió de 204 CV del Cupra Formentor e-Hybrid ofereix una acceleració de 0 a 100 km en 7,8 segons.