Segueix-nos a les xarxes socials:

Albiol i Arrimadas lideren el front antisobiranista en el debat a 8TV

El debat té la participació de la sallentina Anna Gabriel, número 2 de la llista de la CUP

Albiol i Arrimadas lideren el front antisobiranista en el debat a 8TVefe

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, i la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, van carregar durament contra Junts pel Sí, ahir, en el debat electoral de 8TV, entre els candidats dels principals partits.

Arrimadas va carregar contra Junts pel Sí acusant-los d'estar "instal·lats en el victimisme, que no soluciona els problemes dels catalans. El victimisme no obre quiròfans, no paga llibres de text, no paga persones que tenen dependència", va dir Arrimadas. Per la seva banda, Albiol va retreure a Junts pel Sí que "enlloc d'estar discutint durant 5 anys durant el procés s'haguessin dedicat a preocupar-se" dels problemes dels catalans.

Al seu torn, Romeva va contestar que no és "victimisme" sinó que és "democràcia, democràcia i democràcia" i va recordar a Arrimadas que Catalunya el diàleg "no ha sigut. Pitjor, Catalunya ha rebut amenaces i querelles" quan la candidata de C's va acusar els independentistes d'haver trencat el diàleg.

En el debat també participava la sallentina Anna Gabriel, número de la llista del CUP a Barcelona que va respondre a Albiol dient que "en aquest país també es viu com un problema la humiliació per part d'Espanya" i va afegir que "la independència és una palanca de transformació per fer possible la societat que ens mereixem".

Per la seva banda, el candidat de Catalunya Si que es pot, Lluís Rabell va definir la situació com "esgotament de la via autonòmica" però va voler deixar clar que "no podem substituir un referèndum per unes eleccions". Per la seva banda, el candidat d'Unió, Ramon Espadaler, va deixar clar que les eleccions no són plebiscitàries i va criticar el PP "que no ha estat capaç de moure's ni un mil·límetre d'aquest tema" com ha fet ciutadans que "diuen que aquí no ha passat res".

El candidat del PSC, Miquel Iceta, va coincidir amb Rabell i va deixar clar que la independència té uns "costos enormes, un destí incert i, des del punt de vista la unilateralitat és la via més ràpida cap al desastre".

Prem per veure més contingut per a tu