Segueix-nos a les xarxes socials:

"El 28-S tindrem un govern que negociarà amb l'Estat i amb la UE i altres països"

La plaça de l'Ajuntament d'Igualada s'omple en l'acte de Junts pel Sí, a 5 dies de la votació

En la recta de final de campanya, Carme Forcadell ensenyava el mòbil al públic que omplia la plaça de l'ajuntament d'Igualada ahir en l'acte de Junts pel Sí. "No m'interessen els convençuts que ocupeu aquesta plaça sinó els que omplen les agendes dels vostres mòbils. Truqueu-los i expliqueu-los la necessitat de votar a favor de la llibertat", exclamava l'expresidenta de l'ANC. A la plaça de davant de l'Ajuntament, un miler de persones l'escoltaven, segons fonts de l'organització. Una xifra que s'adiu amb les que fins ara acumula la candidatura en altres ciutats: a Manresa, divendres passat, amb Mas, Junqueras i Forcadell com a caps de cartell, van ser al voltant de 3000. Una xifra similar a la que havia tingut la ciutat de Figueres uns dies abans.

I aclarint els dubtes que omplen les tertúlies i les entrevistes aquests dies sobre l'endemà: "El 28 engegarem un procés constituent obert on tots redactem la pròpia Constitució. Tot això mitjançant un govern de concentració nacional que negociarà amb l'Estat, amb la UE i amb la resta de països del món", assegurava Forcadell en un discurs ple d'interpel·lacions constants als assistents. "No hem de tenir por", feia repetir Carme Forcadell. "Crideu amb mi perquè ho sentin els bancs, l'Estat, el Tribunal Constitucional i la Conferència Episcopal", deia en referència a les declaracions de la CEE: "ells resen per la unitat d'Espanya, i mira que els hi hem dit vegades que la independència no és cap pecat...", ironitzava.

Aquests últims dies de campanya, l'eufòria electoral fa pujar l'energia dels mítings, i aquest to burleta va marcar el de Junts pel Sí des de l'inici: l'alcalde Marc Castells va punxar les declaracions a OndaCero de Mariano Rajoy, quan queda fora de joc quan el periodista li assegura que els ciutadans d'una Catalunya independent no poden perdre la nacionalitat espanyola perquè ho garanteix la mateixa Constitució. I és que Rajoy va ser omnipresent al míting tot i no ser-hi, "podríem haver llogat el Rajoy per fer-nos la campanya, i sense haver-lo llogat tampoc ho fa malament", preguntava Marta Rovira, secretària general d'ERC, també present en l'acte, juntament amb Jordi Turull, secretari general de CDC i les dues diputables de l'Anoia incloses a la llista de Barcelona de Junts pel Sí, Alba Vergés i Maria Senserrich.

Prem per veure més contingut per a tu