El candidat del PSOE a la Presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que encara que és cert que els socialistes entren "per darrere" a la carrera de les eleccions generals, l'important és com s'arriba a la meta i no la recta final.

En un míting celebrat a la localitat càntabra de Torrelavega, al qual hi han assistit unes 2.000 persones-segons l'organització-, Rubalcaba ha animat els seus a "córrer amb ganes de guanyar", cosa que passa per explicar a la ciutadania no només el programa electoral del PSOE, sinó també els valors tradicionals del partit que són "els de sempre".

"Al capdavant i al cor", ha dit el candidat socialista, que ha sostingut que la dreta només ha sabut fer passos enrere, mentre el PSOE ha mirat sempre endavant, com va passar amb la instauració del servei sanitari gratuït o l'educació pública, ambdues tretes endavant per l'expresident del govern Felipe González.

El candidat socialista ha assegurat que cal reactivar l'economia des dels poders públics de manera "urgent" per generar ocupació i, encara que ha indicat que caldrà demanar un esforç major a l'Estat, als poders públics i la UE per sortir de la crisi , "no n'hi haurà prou amb la configuració".

Així, Rubalcaba ha defensat la necessitat que les grans fortunes del país "col·laborin" i "cop de mà" a través de l'Impost del Patrimoni.