Ramon Alturo, que encapçala la llista al Senat a la demarcació de Lleida per CiU, va defensar ahir al matí a Solsona «el vot útil, ja que les enquestes diuen que només una força nacionalista obtindrà representació a Lleida». Alturo, que era acompanyat pels dirigents locals i comarcals de la federació; pel seu número dos, Manel Plana, i per l´alcalde de Mollerussa i número dos de CiU al Congrés dels Diputats, Marc Solsona, va qualificar les properes eleccions de «molt importants, ja que comença una etapa nova, en què els catalans tenim molt a dir» i va reivindicar per enèsima vegada la transformació del Senat «en una cambra territorial».

En el míting a Solsona el senador nacionalista va repartir culpes entre els dos grans partits d´àmbit estatal pel que fa a la situació econòmica actual, amb «atur, petites i mitjanes empreses que no disposen de liquiditat i nombroses famílies amb dificultats per arribar a final de mes». Així, Alturo va acusar el govern del PSOE de ser «el primer responsable d´aquesta situació perquè ha actuat tard i malament; i amb una actitud xulesca de Zapatero davant els líders europeus que ha suposat una pèrdua de prestigi». Però també va assenyalar amb el dit el PP, ja que «va ser aquest partit, quan era al govern, el que va apostar pel sector immobiliari». A més a més, el dirigent de CiU va dir que «el PP arribarà al govern pels demèrits dels socialistes». Alturo també va reclamar «el pacte fiscal perquè ens ofeguen econòmicament», i va calcular en «dos mil cinc-cents euros» la quantitat que suposa per a cada català anualment l´anomenada solidaritat interterritorial. En aquest sentit, el senador de CiU va afirmar que «solidaritat sí, però la justa i la que toqui», i va posar l´exemple del País Basc, que juntament amb Navarra disposa d´un règim foral que permet al govern autonòmic recaptar directament els impostos.

Per la seva banda, Marc Solsona també va posar en relleu la transcendència de les eleccions del 20 de novembre, perquè «marcaran el futur de manera important». És per això que Solsona va alertar contra «la mandra que ens fan aquestes eleccions» i va animar els militants de base a mobilitzar-se quan va afirmar que «hem de fer carrer per combatre el bipolarisme» del PP i el PSOE.