El teletext de TVE va donar guanyador el PSOE en les eleccions generals aquest dimecres a la nit durant un curt període de temps a causa d'un error mentre es realitzaven les proves per ajustar la pàgina on es publicaran en la jornada electoral de diumenge els resultats dels comicis, segons han explicat fonts de la cadena pública.

En una captura del teletext de la pública, que ha corregut ràpidament per les xarxes socials, es pot veure com, amb el 89 per cent dels vots escrutats, el PSOE aconsegueix 166 diputats, enfront dels 108 del PP i el partit 'Anticapitalista' és la tercera força més votada amb 18 escons superant a CiU, que té 11 escons. Els partits Escons en blanc (Eb) i el Partit Animalista (PACMA) també obtenen representació parlamentària.

La direcció de Mitjans Interactius de RTVE ha demanat disculpes per l'error, que es va produir en la carrega dels fitxers que es facilitaran amb els resultats de l'escrutini del 20N. Segons han explicat fonts de la corporació, aquestes proves es fan per tots els mitjans de comunicació amb les mateixes dades ficticis proporcionades per l'empresa Indra.

En aquest sentit, des RTVE s'ha subratllat que cap treballador de dins de la corporació va elaborar aquestes dades fictícies. "El contingut dels fitxers és igual per a tots els mitjans i aliè a RTVE", han insistit les mateixes fonts, que asseguren que l'error de la corporació va ser publicar breument a la seva pàgina de teletext els resultats proporcionats per Indra.

"La seva publicació en una pàgina de teletext durant un curt període ha estat un error que es va produir durant aquestes proves, de manera que la direcció de Mitjans Interactius de RTVE demana disculpes", conclou des de RTVE.