El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dijous als catalans que li donin força a CiU perquè el Govern i ell mateix tinguin a Madrid un "braç armat fort i sòlid". "Aixecar Catalunya, a més de la feina aquí, també exigeix que el Govern i que jo mateix com a president tinguem la força necessària a Madrid, un braç armat fort, un braç armat sòlid que faci la feina", ha exclamat en un míting a Tarragona, on ha aprofitat per referir-se a les declaracions de Mariano Rajoy en què assegurava que donaria suport a Catalunya. En aquest punt, ha alertat que, amb una majoria absoluta, els populars mostraran la seva veritable cara, la d'anar contra Catalunya, ja que "la cabra tira al monte".

Mas creu que el vot a CiU també serveix per donar força al Govern de la Generalitat. Aquest argument ja l'havia exposat en diferents mítings, però aquest dijous ha anat més enllà i ha reclamat força el 20-N perquè el Govern i ell mateix tinguin un "braç armat fort i sòlid" a Madrid, perquè aixecar Catalunya ho requereix, a més de la feina que es pugui fer des de Catalunya.

Per això, el president de CiU ha demanat un últim esforç fins diumenge, una actitud "de combat civilitzat", sense donar res per guanyat definitivament, perquè la clau d'aquestes eleccions, al seu parer, no és La Moncloa, sinó que és Catalunya.

El president ha observat que, per primera vegada, CiU podria guanyar les eleccions generals a Catalunya, i això seria "històric des del punt de vista del caràcter, del tremp, de l'ambició del país".

"Està al nostre abast. El poble de Catalunya té la gran ocasió de deixar les coses clares, de parlar clar i català, de no deixar Catalunya en mans dels partits sucursalistes, d'un color o d'un altre, perquè ja sabem el pa que s'hi dóna", ha exclamat.

Cal deixar el país, ha continuat, en les millor mans, les que defensaran la llengua, la identitat, la cultura, el pacte fiscal, "la dignitat de Catalunya i el respecte que mereix el país".

Però com també ha fet Duran posteriorment, Mas s'ha referit a les declaracions de Mariano Rajoy de dimecres assegurant que donaria suport a Catalunya. Ha ironitzat sobre la coincidència entre aquestes afirmacions i la promesa de José Luis Rodríguez Zapatero sobre l'Estatut.

"Tot això ja ens sona de què va. És una enganyifa pura i dura", ha alertat el president, que ha advertit que per molt "bones intencions i bona cara" que posin ara, ningú s'ha d'enganyar. "I ho diré en castellà perquè m'entenguin en altres territoris. Quan es parla del PP i amb molta força, 'la cabra siempre tira al monte'", ha assegurat.

Quan el PP té molta força, Catalunya es posa a "tremolar", perquè ja sap com la utilitza i normalment sempre ho fa en una direcció, "contra Catalunya i les seves aspiracions". I la mostra és el que va passar durant la majoria absoluta de José María Aznar.