El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha demanat al PSOE reprendre la negociació per a la investidura on totes dues formacions la van deixar el mes de juliol passat i ha donat per fet que «no hi haurà problema» per segellar un acord que li permeti donar suport a Pedro Sánchez, però avisa que, avui dia, no es pot donar per descomptat el seu vot a favor.

Així ho va traslladar Baldoví a la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, amb la qual es va reunir ahir al Congrés, juntament amb el seu soci electoral, el líder de Més País, Íñigo Errejón. A la cita hi va acudir també el secretari general del Grup Socialista, Rafael Simancas. En roda de premsa, el diputat de la coalició Més Compromís va explicar que va veure Lastra amb «molt bona disposició» i «ganes de tancar un acord aviat». «Espero que això es concreti en noves reunions en un futur molt pròxim. Ens volem sumar al preacord, però el PSOE ha de fer amb nosaltres el mateix que ha fet amb Podem», va reclamar.

És a dir, Baldoví vol un compromís escrit del PSOE sobre les seves demandes que, segons va garantir, seran «raonables», i una negociació seriosa i no «de dues hores» com el juliol. Així, va tornar a posar sobre la taula les seves peticions: un compromís perquè en «set o vuit mesos» el Govern proposi un nou sistema de finançament autonòmic i avançar progressivament perquè el finançament del sistema de dependència es reparteixi el 50% entre l'Estat i les autonomies.