L'alcaldable d'ERC per Barcelona, Ernest Maragall, va afirmar ahir que no desitja una ciutat «aïllada» de la resta de Catalunya, sinó un govern municipal compromès amb la construcció de la «república» catalana. A més, va advocar per una reforma a fons de Montjuïc i el seu entorn.

En un acte realitzat davant unes 200 persones al parc de l'Espanya Industrial, situat al barri de Sants, Maragall va explicar que no desitja quatre anys més d'un govern liderat per l'actual alcaldessa, Ada Colau, i que l'única alternativa amb possibilitats reals és la candidatura d'ERC que ell encapçala.

«Prou d'un govern aïllat, d'un govern de trinxera. Necessitem que l'ajuntament torni a ser sentit com el de la capital del nostre país», va subratllar Ernest Maragall, abans d'apuntar que ERC desitja guanyar per «governar la ciutat, assumint responsabilitats, arriscant, prenent decisions».

L'alcaldable també va voler deixar clar que ell desitja «la independència» de Catalunya i que «la lideri Barcelona, que sigui la protagonista principal, que la ciutat estigui a primera línia».

En el mateix sentit es va pronunciar el president del Parlament, Roger Torrent, en asse-nyalar que hi ha «l'oportunitat de tenir un alcalde republicà i independentista», i va subratllar que ERC no vol «fer de crossa de Colau», sinó que vol «guanyar, perquè Maragall sigui alcalde».

«Cal donar-li un missatge a l'Estat espanyol, a Europa i al món, i aquest missatge és que Barcelona és republicana i que els barcelonins i els catalans no defallirem malgrat la repressió, i tornarem a tenyir les urnes de groc, del groc republicà d'ERC», va apuntar l'alcaldable.

Maragall va advertir, això no obstant, que «serà una batalla disputada, complexa, cívica, pacífica i també intensa, en la qual cada veí compta».