La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que des de la Generalitat s'està treballant per acabar de perfilar l'empresa pública que es farà càrrec de l'Hospital Sant Bernabé de Berga. També va donar suport a l'alcaldable d'Esquerra Republicana, Ramon Camps, i espera «poder treballar amb ell com a alcalde la ciutat».

En la roda de premsa convocada ahir a la plaça de Sant Pere de Berga, la consellera va mostrar la satisfacció de poder treballar per la capital de comarca, gestionant properament l'hospital, ja que «entenem que és important desvincular aquest pes de l'àmbit municipal perquè és la Generalitat qui té les competències per poder assumir la gestió tan complexa que suposa un hospital», va explicar.

En la mateixa línia l'alcaldable republicà va considerar que d'aquesta manera «es podrà treballar més tranquil·lament la salut des de l'àmbit local i es podran obrir noves oportunitats i projectes», va explicar l'alcaldable.

De fet, la consellera Vergés va creure oportú destacar que és important treballar conjuntament des de les dues administracions per tal de poder dur a terme, per exemple, estudis de població i entendre, així, les necessitats que hi ha en tot moment. És a dir, fer «un treball en xarxa en què es veurà reflectida la vida de les persones que viuen a la ciutat, com també a les diferents poblacions de la comarca, i permetrà donar un millor servei a les persones que necessitin atenció sanitària», va assegurar Vergés.

També la consellera va donar el suport a la candidatura de Ramon Camps, que es presenta per primera vegada com a cap de llista, i va destacar la importància de tenir ajuntaments d'Esquer-ra, com també la de ser presents en totes les administracions públiques: des dels Consells Comarcals, com també des de les Diputacions i la Generalitat, entenent que «d'aquesta manera s'obren les portes a treballar amb un millor engranatge que permeten cuidar del territori».