La Candidatura d'Unitat Popular CUP de Berga va portar a terme ahir al vespre el seu acte central de campanya, que al principi era previst a la plaça de Sant Francesc, però que, a causa del temps, es va traslladar al Teatre Patronat. L'acte va començar deu minuts després de 2/4 de 8 amb la presentació a càrrec de Jordi Torrabadella i l'actuació musical de Marcel Tuyet, que va amenitzar la vetllada amb diverses cançons patriòtiques.

Anna Boix, número 9 de la llista, va explicar que no li interessa la política rígida i de despatxos, sinó la de les relacions amb les persones i la del treball col·laboratiu.

Boix va explicar que «crearem la nova regidoria de feminisme, LGTBI i societat inclusiva, i la reducció del deute que s'ha fet possibilita que aquesta regidoria ingui una plaça de tècnica amb dedicació exclusiva».

També Anna Boix va recordar que «ja no es pot esperar més. A Berga cal construir república feminista i LGTBI i antiracista. Per això hem elaborat un programa de govern que acull i valora la diversitat».

L'actual regidor i número 5 de la llista de la CUP, Eloi Escútia, també va explicar els diversos projectes que s'han fet en l'àmbit de l'educació amb l'objectiu que Berga sigui una ciutat educadora, i sobre el medi ambient va manifestar que «la força de la CUP al Consell Comarcal ha fet possible el porta a porta a Berga. Nosaltres ja ho dúiem al programa electoral de les eleccions passades».

També va manifestar la intenció d'implantar els horts urbans i de fer una anella verda, un espai de sostenibilitat transversal.

Aleix Serra, número 2 de la candidatura, va dir que «durant aquesta campanya se senten paraules semblants a diferents candidatures, però que els conceptes de la CUP inclouen contingut, les paraules poden ser semblants però les accions són diferents».

Va remarcar que «cal continuar la feina que s'ha fet amb l'arbrat de la ciutat, s'ha de seguir actuant en les voreres i cal recuperar el carrer Major per al petit comerç».

Serra va destacar que «la cultura a Berga té un molt bon estat de salut gràcies a les entitats i a l'impuls que hi ha donat la regidora Mònica García», i es va comprometre a «fer una consulta ciutadana per triar on ha d'anar la futura estació de busos».

La candidata a la reelecció com a alcaldessa, Montserrat Venturós, va pujar a l'escenari acompanyada de tots els membres de la candidatura, als quals va reconèixer el seu compromís, la seva militància a entitats i l'objectiu comú de voler canviar les coses. Venturós va rebutjar la proposta, a diferència d'altres formacions, d'incorporar gestors professionals al consistori, i va manifestar que els problemes que té el barri vell de Berga són culpa de l'especulació. Venturós també va recordar que Berga va ser una de les primeres ciutats de Catalunya en acollir refugiats.

L'acte es va acabar amb la candidatura a dalt l'escenari i els forts aplaudiments dels assistents.