S'acosten els dinars i els sopars nadalencs i segur que ja tens pensat els diferents menús. Però, has pensat en les postres? Potser havies preparat torrons, massapans i altres dolços típics de Nadal. No obstant això, aquí et portem diverses receptes de postres fàcils perquè sorprenguis als teus comensals en aquestes dates tan assenyalades.

Mossets de llimona

Ingredients:

Per a la base: 225 g de farina, 65 g de sucre morè, 150 g de mantega, 1 culleradeta de mantega per engreixar el motlle.

Per a la crema de llimona: 180 ml de suc de llimona, 60 g de sucre, 3 ous, ratlladura d'una llimona, 180 g de xocolata blanca per postres, 1 gota de colorant groc alimentari (opcional).

Elaboració:

Barreja en un bol la farina, el sucre morè i la mantega. Aixafa-ho fins a aconseguir una pasta de molles amb la qual has d'omplir la base del motlle. Forneja-ho 15 minuts i deixa-ho refredar.

Per a la crema, en primer lloc fon la xocolata blanca al microones. Posteriorment, barreja els ous, el sucre, el suc de llimona, la ratlladura i el colorant alimentari. Posa la barreja al foc i remena fins que comenci a bullir. Bolca la crema sobre la xocolata blanca i amb una espàtula remou per aconseguir una crema llisa.

Finalment bolca tota la barreja sobre la base prèviament al forn i fica les postres a la nevera durant almenys 3 hores.

Mousse de cava

Ingredients:

4 g de gelatina neutra, 75 g de nata, 50 g de cava, 2 clares d'ou, 50 g de sucre glacé, gerds per decorar.

Elaboració:

Posa la nata amb el sucre en una cassola. Quan comenci a bullir, retira i afegeix la gelatina i el cava. A continuació, munta les clares d'ou a punt de neu.

Quan es vagi refredant la mescla inicial, afegeix un terç de les clares muntades. Remou perquè les postres vagin agafant textura de mousse. Acaba d'afegir la resta de clares i torna a remenar. Aboca la barreja en gots petits i deixa'ls refredar a la nevera durant 3 hores.

Abans de consumir-ho pots decorar-lo amb trossos de gerds o xocolata.

Trufes de xocolata

Ingredients:

200 gr. de xocolata de cobertura, 200 gr. de llet condensada, galeta triturada i coco ratllat.

Elaboració:

Fon la xocolata al microones o al bany maria. Quan estigui fet, afegeix la llet condensada i barreja-ho bé amb una espàtula. Després, refreda la barreja a la nevera durant almenys una hora.

Quan la barreja estigui més o menys emmotllable, treu-la de la nevera i fes petites boles amb ella. Per acabar aquestes postres nadalenques tan fàcils, només hauràs de passar les boles sobre la galeta triturada, coco ratllat o qualsevol cosa que tu vulguis.