El Barcelona s'ha classificat per a les semifinals de la Lliga Endesa en derrotar (74-80) el FIATC Joventut en un partit que no ha tingut res a veure amb el primer de l'eliminatòria i que s'ha acabat emportant l'equip de Xavi Pascual gràcies a l'encert dels seus tiradors.

Navarro, que no ha acabat el partit perquè s'ha torçat un turmell en el tercer quart, ha estat el màxim anotador al costat de Suton, amb 13 punts, mentre que Abrines i Huertas han trencat el xoc en l'últim quart.

La gran defensa dels verd-i-negres -han capturat 18 rebots en atac i han provocat 18 pèrdues de pilota al seu rival- li ha permès tractar de tu a tu els actuals campions i acomiadar-se de la temporada amb un gran gust de boca.

El Barcelona ha repetit la sortida del primer partit amb Satoransky imparable en les transicions i Abrines encertat en els triples (0-7, min.2).

Els blaugranes no fallaven amb prou feines en els seus primers atacs davant un FIATC Joventut al qual li costava entrar en el partit. Una cistella de Doellmann situava els visitants en la seva màxima renda del primer temps (8-17, min.7).

L'entrada de Miralles i Vidal a pista li ha donat un altre aire a la 'Penya'. El pivot ha anotat sis punts per portar el seu equip fins a un parcial d'11-2 que deixava el primer quart igualat (19-19).

Els verd-i-negres han arribat a disposar de tres punts d'avantatge a l'inici del segon període (24-21, min.13). La seva defensa a tota la pista ha provocat fins a dotze pèrdues de pilota dels blaugranes en la primera part.

A més, els verd-i-negres han igualat en el rebot el seu rival, capturant 6 en atac -la meitat d'ells aconseguits per Ventura- cosa que ha fet que l'equip blaugrana no pogués distanciar-se en el marcador.

Els punts de Navarro i Satoransky mantenien el Barcelona dins del partit, contrarestant l'escassa aportació en el joc interior de Tomic, ben defensat per Miralles (33-33, min.17).

El croat ha anotat els seus primers punts en els minuts finals del segon quart cosa que ha ajudat els blaugranes a anar-se'n al descans amb un avantatge de dos punts després d'una cistella de Thomas (36-38).

El Barcelona ha tornat a agafar la davantera en el marcador en el tercer quart de la mà de Doellmann (39-44, min.23), però els seus problemes en el rebot defensiu li ha impedit ampliar el seu avantatge.

Els verd-i-negres, en especial Goran Suton, han sumat fins a 9 rebots ofensius en el tercer període però no han sabut aprofitar el seu domini sota el cèrcol visitant per sumar punts.

Cinc punts de Hannah tornaven a canviar el signe del partit per uns segons (46-45, min.27). Els pivots blaugranes seguien sense marcar diferències sota els anells i ha hagut de ser novament Navarro el que sortís al rescat.

Cinc punts consecutius de 'La Bomba' han deixat el marcador al final del tercer període set punts per sobre (47-54), però el Barcelona ha perdut el seu capità en torçar-se aquest un turmell.

Abrines i Huertas han obert la que seria la bretxa definitiva (55-69, min.36), per emportar-se el partit malgrat que el FIATC Joventut no havia dit la seva última paraula.

S'han relaxat els de Xavi Pascual en els minuts finals, cosa que ha permès als verd-i-negres reduir l'avantatge fins a col·locar-se a quatre punts a falta de dos segons (74-78) i deixar un marcador que feia justícia al que s'ha vist durant els quaranta minuts.

- Fitxa tècnica:

74 - FIATC Joventut (19+17+11+27): Mallet (7), Ventura (6), Kirksay (12), Suton (13), Savané (7) -equip inicial-, Vidal (8), Miralles (11), Hannah (5), Llovet (2), Abalde (-), Barrera (-) i Suárez (3).

80 - Barcelona (19+19+16+26): Satoransky (10), Abrines (9), Thomas (8), Lampe (8), Tomic (3) -equip inicial-, Oleson (3), Huertas (12), Doellmann (10), Pleiss (2), Navarro (13) i Hezonja (-).

Àrbitres: García González, Araña i Sánchez. Sense eliminats.

Incidències: Segon partit del 'play-off' de quarts de final de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 7.228 espectadors.