Segueix-nos a les xarxes socials:

ATLETISME

El Memorial Enric Villaplana torna a fer brillar la marxa al centre de Manresa

Un total de 180 marxadors van participar en les sis proves celebrades al passeig Pere III

El Memorial Enric Villaplana torna a fer brillar la marxa al centre de Manresa

El passeig Pere III de Manresa va ser ahir al matí l'escenari de la recuperació del Memorial Enric Villaplana, el Gran Premi de Marxa Ciutat de Manresa. 25 anys després de la seva desaparició, els marxadors van reaparèixer a la capital del Bages per celebrar una prova que ret homenatge al primer olímpic manresà.

El retorn del Gran Premi, organitzat pel Club Atlètic Manresa, va resultar tot un èxit per als atletes i per a la ciutat. Un total de 180 marxadors van participar en les curses de les diferents categories. El circuit, de 1.000 metres, es va situar al mig del passeig Pere III, amb un tram exigent de pujada i un de baixada amb meta a Crist Rei. El públic també va respondre a la importància de la celebració i la zona de meta va acollir centenars d'aficionats que acompanyaven el patiment dels atletes amb forts aplaudiments.

Mercè Rosich, presidenta del Club Atlètic Manresa, es va mostrar satisfeta tenint en compte els riscos que tenia la iniciativa: «la valoració és molt positiva. No sabíem quina resposta tindria la recuperació del memorial, però tenir gairebé 200 marxadors participant-hi, passa a pocs llocs de Catalunya», va afirmar. Per la seva banda, Jordi Serracanta, regidor d'Esports de Manresa, va fer ressaltar que els objectius inicials s'havien complert: «la gent que ha vingut de fora ens ha dit que era fantàstic. El Passeig, el centre de la ciutat, ha tingut una bona resposta de la gent. Estem molt contents i amb ganes de tornar-hi», va explicar.

Viñas i Garcia s'imposen

Els més petits van ser els encarregats d'encetar el memorial a primera hora del matí. Les categories benjamí, aleví, infantil i cadet van ser l'aperitiu de les dues proves més rellevants i més espectaculars: la dels veterans i la cursa absoluta.

En la prova reina, l'absoluta, Mario Viñas, de l'AA Catalunya, es va emportar la victòria, davant de Nil Rodes i Kevin Cerro. En categoria femenina, Mariona Garcia, del FC Barcelona, va superar Mireia Urrutia i Olga Rovira.

Prem per veure més contingut per a tu