Les pluges torrencials que van caure dissabte a Bolívia van obligar a suspendre la sisena etapa del ral·li Dakar per tal de garantir la seguretat de tots els participants. Ahir els pilots van descansar i avui el ral·li encara l'última setmana de la competició, que serà decisiva per conèixer els guanyadors de cada modalitat.

La setena etapa portarà els participants de La Paz fins a la ciutat d'Uyuni, en un recorregut de 622 quilòmetres marcat per la forta presència de pistes arenoses.

El camió conduït per Gerard de Rooy, amb el manresà Moi Torrallardona de copilot, haurà de defensar la primera plaça davant la pressió del seguici rus si vol revalidar el títol. El marge d'error, de moment, és escàs. Eduard Nikolaev és a tan sols 2 minuts i 23 segons, Dimitry Sotnikov a 6.36. Més allunyat es troba Airat Mardeev a 16.32.

El pilot de Manresa de KTM-Himoinsa Team, Gerard Farrés, està a la quarta posició de la classificació general de motos del ral·li Dakar. El lideratge el té el britànic Sam Sunderland, que està a 20.57 del manresà. Tot i això, Farrés és a 4.50 d'entrar al pòdium de la competició. La seva millor posició en un Dakar la va aconseguir l'any passat amb una meritòria vuitena plaça.

En els cotxes, Nani Roma i el seu copilot anoienc Àlex Haro, amb el seu Toyota, van quarts i desafien el poder dels Peugeot. En aquesta especialitat la lluita entre els quatre primers és aferrissada. Roma és a 5.35 del primer classificat, Stéphane Peterhansel. Sébastien Loeb, que és a 1.09, i Cyril Despres, a 4.54, també persegueixen l'actual campió.

«Des del principi, s'està portant un ritme molt alt. Falta una setmana amb tres etapes dures i difícils. Haurem de ser forts com fins ara si volem lluitar per guanyar la competició», va destacar Roma.

El pilot de Folgueroles va avisar que el ral·li no es guanya en la primera etapa. «El Dakar és una carrera llarga en què poden passar moltes coses. No pots pensar a guanyar-lo el primer dia. Hem d'anar tirant i avançar cada dia».

Esteve, satisfet amb el cotxe

Isidre Esteve, que ha tornat al Dakar després de la seva experiència en cotxes el 2009, ocupa el trenta-setè lloc de la classificació. El pilot de KH-7 Rally Team està satisfet pel rendiment que li està donant el seu vehicle. «Estem més ben classificats del que esperàvem al principi. Hem demostrat que a la pista som molt competitius. És bonic comprovar que tenim un cotxe amb el qual podem aconseguir bons resultats».

També va assenyalar que es mostra optimista de cara a l'última setmana de competició. «De moment, tot és positiu i afrontem els següents dies de carrera amb molta il·lusió i energia».