Segueix-nos a les xarxes socials:

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Les noies de l´Egiba entren a la final de Primera Divisió per la porta gran

A la segona fase de la Lliga Iberdrola, a Palma de Mallorca, les manresans han estat terceres

Les noies de l´Egiba entren a la final de Primera Divisió per la porta granarxiu particular

Objectiu acomplert. L´equip femení de l´Egiba ha aconseguit a Palma de Mallorca la permanència a la Primera Divisió de la Lliga Iberdrola de gimnàstica artista; a més, s´ha classificat en un brillant tercer lloc a la fase regular (dues competicions) el que li dona dret a participar en la gran final que tindrà lloc al Nou Congost el proper mes de juny (dies 16 i 17) amb els quatre millors equips estatals (en aquest cas, el Xelska, el CG Salt, l´ Egiba i el CGA Hospitalet).

Amb la formació més joves de la competició (de 12 a 15 anys), integrada per Andrea Carmona, Lorena Medina, Carla Font, Mar Palliso, Berta Franquesa, Laia Font i Aina Solà, i el reforç de la portuguesa Ana Filipa Martins, l´Egiba ha repetit a Palma, la tercera plaça també aconseguida a la primera fase a Gijón per darrera igualment del Xelska balear i el CG Salt de Girona.

L´equip de l´Egiba és entrenat per Xavi Casimiro i Míriam Font. Casimiro ha comentat que «les noies han competit molt bé. S´han sentit molt segures amb l´Ana Filipa Martins al seu costat. Ella ha participat en les paral·leles amb un exercici retallat perquè surt d´una lesió. Ella ha donat seguretat a una gimnastes joves que han anat de menys a més a la competició. Sigui com sigui ha estat una gran experiència. Ara, amb els reptes inicials aconseguits, estem molt il·lusionats per poder competir a casa amb el nostre públic. A partir d´ara ja ens preparem per aquesta gran final del juny. A Palma de Mallorca han organitzat una competició molt maca, molt espectacular visualment amb un speaker que amenitzava cada jornada; hi havia molt ambient a les grades del poliesportiu Germans Escalas de Palma de Mallorca».

Ana Filipa Martins és un referent europeu en gimnàstica artística femenina. Ha estat finalista a mundials i europeus hi ha pres part en un grapat de proves de la Copa del Món i va ser als Jocs Olímpics de Rio el 2016.

La lliga Iberdrola, amb l´aixoplug de la Federació Espanyola de gimnàstica, és una competició que s´estrena aquesta temporada amb els equips dividits en tres categories després de la fase classificatòria que es va fer a Girona. A partir d´aquí, cada curs hi haurà ascensos, descensos i promocions en les tres divisions i un podi absolut de Primera Divisió al qual hi opta l´Egiba.

A Palma hi han participat 22 clubs pertanyents a vuit federacions autonòmiques.

Prem per veure més contingut per a tu