La junta directiva del Reial Madrid va fer oficial la destitució de Julen Lopetegui com a entrenador de l'equip blanc a través d'un comunicat en la seva pàgina web. La confiança en el tècnic basc s'ha anat perdent a poc a poc i la golejada de diumenge al Camp Nou va ser el cop de gràcia perquè Lopetegui deixi de ser entrenador del Madrid. Els blancs són ara novens a la classificació, un fet que feia 16 anys que no es veia en aquest moment de temporada.

El club blanc va emetre un comunicat en què anunciava la destitució del basc perquè «la junta entén que existeix una gran desproporció entre la qualitat de la plantilla, que té vuit jugadors nominats a la pròxima Pilota d'Or, fet sense precedents en la història del futbol, i els resultats aconseguits fins ara».

Julen Lopetegui, qui va dirigir ahir el seu darrer entrenament amb el Madrid, ha disputat 13 partits oficials des que es va fer càrrec de la banqueta blanca i únicament n'ha guanyat cinc; amb dos empats i sis derrotes.

De moment, no s'ha anunciat cap recanvi. Tot i que ha sonat amb força els últims dies el nom de l'italià Antonio Conte, hi ha problemes per tancar l'operació. L'entrenador del filial Santiago Solari es farà càrrec de l'equip de manera provisional.

Un marge de 15 dies

Solari agafa les regnes del primer equip i tot apunta que ho farà, com a mínim, fins a la pròxima aturada de seleccions, és a dir, d'aquí a quinze dies. A partir de llavors, Solari haurà de tenir contracte amb el primer equip, tal com recull l'article 160 de la Federació Espanyola de Futbol. En cas de no complir-se aquesta mesura, la federació sancionarà econòmicament el conjunt blanc per cada partit, mentre s'espera el nou contracte de Solari o la llicència de l'entrenador que contracti l'entitat madrilenya.

Solari és un tècnic sense experiència en l'elit. Només ha dirigit a Segona B el Reial Madrid Castilla, al qual va arribar en la temporada 2016-17. Amb el filial madrileny ha estat en 86 partits de lliga, amb un balanç de 32 victòries, 29 empats i 25 derrotes. Cal destacar que l'hispanoargentí no va poder classificar els blancs en les dues temporades anteriors per al play-off d'ascens a Lliga 123. Així doncs i en espera que Florentino anunciï el seu pròxim entrenador, Solari tindrà la difícil missió de capgirar la situació del primer equip.