Segueix-nos a les xarxes socials:

Maria Costa i Ot Ferrer donen cinc títols estatals al Mountain Runners

L'entitat berguedana puja catorze vegades al podi en el campionat d'Espanya a Boí Taüll

Els esportistes del cadet de l'AE Mountain Runners del Berguedà Maria Costa i Ot Ferrer es van proclamar campions estatals cinc vegades en el campionat d'Espanya d'esquí de muntanya disputat a Boí Taüll. Van competir em les modalitats d'esprint, individual i cronoescalada.

En categoria femenina, Costa va aconseguir un ple en vèncer en les tres categories en les quals participava. Ferrer va guanyar els altres dos campionats en individual i esprint. L'esportista berguedà va obtenir també la medalla de bronze en cronoescalada, aconseguint així un triplet de podis.

Junt amb les sis medalles guanyades entre els campions Costa i Ferrer, els participants de l'AE Mountain Runners del Berguedà van penjar-se vuit metalls més. Ares Torra, cadet femení, va aconseguir els tres subcampionats d'Espanya i només va poder ser superada per la seva companya d'equip. En la categoria júnior, Núria Torra va obtenir una medalla de plata en esprint, una de bronze en individual i el quart lloc en cronoescalada. Berenguer Gascó va rebre la medalla de plata en infantils per la modalitat d'individual i va quedar cinquè en esprint, en què el cadet Tomeu Comellas va pujar al podi en tercer lloc. No va tenir tanta sort en les altres dues modalitats, ja que va quedar cinquè en cronoescalada i vuitè en individual.

Àmplia representació berguedana

Els medallistes no van ser els únics participants de l'AE Mountain Runner del Berguedà. Erola Rocías, en categoria infantil, va participar en esprint (4a) i, junt amb Eina Ferrer (6a), en individual (5a). En cadets masculins, Enric Baños va competir en les tres modalitats d'esprint (9è), individual (10è) i cronoescalada, en la qual va obtenir el seu millor resultat (8è).

La modalitat individual en la categoria masculina d'infantil va ser la més representada per l'equip berguedà. A part del medallista Gascó, van ser-hi Martí Sanchez (6è), Jan Monné (10è), Oriol València (12è) i Juli Gendrau (16è). Martina Gonfaus també va participar en cadet femení (7a).

Roger Puig va participar en les categories júnior de cronoescalada (17è) i individual (19è), en què també va competir David Prades (12è i 14è) en sènior. Guillem Sar-rà va ser el darrer participant de l'AE Mountain Runner del Berguedà en el campionat d'Espanya en categoria promesa a la prova de cronoescalada (8è).

En les categories sènior també hi va haver doblet de campionats d'Espanya, tant en la categoria masculina com femenina. Oriol Cardona va aconseguir la victòria en esprint i individual, igual que Clàudia Galicia.

Prem per veure més contingut per a tu