Segueix-nos a les xarxes socials:

El Barça paga car els errors infantils comesos a la lliga

La meitat dels setze punts perduts arriben després d'accions puntuals desafortunades en un torneig en què encara no han remuntat cap partit

El Barça paga car els errors infantils comesos a la lliga

Doctor Jekyll i Mister Hyde. Així és el Barça de la Champions i de la lliga si ens fixem en els resultats. A la competició europea, 15 punts de 15. A la domèstica, 14 de 30, menys de la meitat. Fer una anàlisi de per quin motiu succeeix una cosa en una competició i la diametralment oposada a l´altra seria complex i segurament no n´hi ha un de sol. Però n´hi ha un que és clar: els errors garrafals de concentració en moments concrets han passat factura.

D´aquesta manera, dels 16 punts que els blaugrana han perdut a la lliga, almenys la meitat, 8, són deguts directament a accions impropis d´un equip gran. Els dos primers van ser a Getafe. Una derrota per 1-0 en un partit decidit per un penal absurd de De Jong. Va costar un punt, el que va de l´empat a la derrota. Perquè aquesta és una altra: el Barça encara no ha remuntat cap partit en què el contrari s´hagi avançat en el marcador.

El segon punt el trobem en el clàssic i arriba després de l´agafada innecessària de Lenglet a Ramos. Es pot entrar a valorar si era penal o no. De fet, a Lenglet mateix n´hi van fer un d´igual dissabte, però el francès, amb la seva imprudència, va fer perdre un punt més.

A Vitòria, el Barça només va empatar a un gol i els bascos es van avançar per una manca d´entesa d´equip amateur entre Piqué i Neto que va aprofitar Rioja per anotar l´1-0. Després va empatar Griezmann però es van perdre dos punts, d´una victòria a un empat.

Al Wanda, en la sortida següent, derrota contra l´Atlètic per 1-0 amb un gol de Carrasco que ve d´un error principal, el de Piqué perdent una pilota en el temps de descompte de la primera part, i un de secundari, el de Ter Stegen arribant tard. Finalment, va arribar el desastre de dissabte, en què el Cadis va marcar el primer gol per un córner cedit innecessàriament per Dest i una rematada en pròpia porta de Mingueza, i el segon en un servei de banda sense mirar de Jordi Alba, un mal control de Lenglet i la falta de murrieria de Ter Stegen, que posant el cos o agafant la pilota amb les mans i cedint una falta a l´àrea, però en una posició molt lateral, hauria evitat que Negredo marqués. Es van perdre tres punts, els que van del triomf a la derrota.

A Europa, en canvi, tot i haver fet dos mals partits, els de casa contra el Ferencváros i el Dinamo de Kíev, la menor qualitat del rival no va penalitzar. Els altres tres partits a la Champions van estar ben jugats, no com els de Getafe o el camp de l´Atlètic, que van ser molt dolents. En canvi, davant de l´Alabès i el Cadis el joc no va ser tan diferent del de Kíev, per exemple, però el resultat va ser oposat. Amb l´equip en construcció de vegades quasi tot es redueix a accions puntuals que marquen el camí i les dinàmiques.

Prem per veure més contingut per a tu