Segueix-nos a les xarxes socials:

El Baxi sap resistir el físic murcià

Els manresans s'imposen en un cara o creu i assoleixen l'onzena victòria · L'equip de Pedro Martínez fa un segon quart il·lusionant, però la intensitat de l'UCAM després del descans posa en perill un triomf treballat fins al final

El Baxi celebra la Copa com cal

35

El Baxi Manresa va assolir l'onzena victòria a l'ACB en un duel en què, per la necessitat de tenir quatre jugadors de quota, Pedro Martínez va descartar Dulkys i Sajus i va comptar amb Mutic a la banqueta. Gran segon quart sense continuïtat, molt bona tornada de Janning i redebut de Ferrari abans de l'orgull en un final a cara o creu que permet seguir somiant en el play-off.

Molta igualtat i un debut

El començament del partit va ser molt fred. El Baxi va patir molt per anotar cinc punts en tres minuts. Per sort, els murcians tampoc no estaven encertats. A sis minuts per al final, el resultat era un escarransit 7-7 i el joc, lent i embussat, res a veure amb el 93-103 del partit a Múrcia. Per a l'UCAM, destacava la novetat respecte del duel d'anada d'un Webb, que va encistellar el segon triple del seu equip (7-10) abans que Tabu cometés la segona falta i provoqués el debut de Ferrari.

La seva entrada i la de Janning van generar un parcial de 5-0 i el primer avantatge local des de la cistella inicial (12-10). El partit va entrar llavors en una fase de més ritme i anotació i el quart punt de Ferrari i una pèrdua visitant (16-14) van precedir un temps mort de Sito Alonso. Báez va incrementar l'avantatge amb una gran assistència novament del californià, però l'UCAM aguantava l'estrebada i empatava a 18.

La velocitat afavoreix el Baxi

Ferrari ja s'havia fet seu el comandament de l'equip i va iniciar el segon període amb una assistència a Janning i acabant un contraatac abans de demanar el canvi (24-20). L'UCAM es mostrava molt erràtic en el tir i un bàsquet de Vaulet donava la màxima diferència (29-22). El Baxi havia agafat velocitat de creuer, amb una jugada de quatre punts de Tabu i un bàsquet posterior servint de fons de Vaulet que va obligar Alonso a parar el partit amb 35-26 al marcador.

Els murcians van poder aturar per uns moments l'escomesa amb un triple de Townes, però els últims minuts, novament amb Ferrari a la pista per un Tabu carregat amb tres faltes, van ser frenètics. La velocitat afavoria el Baxi, que va disparar l'avantatge fins al 42-31 al descans.

Defensa de sucre i remuntada

El tercer quart va començar amb la quarta falta de Tabu amb 44-35. La intensitat superior de l'UCAM en les primeres jugades del tercer període van derivar en una anarquia que afavoria un conjunt visitant que tornava a entrar en el partit amb un impressionant alley-hoop d'Augusto Lima (44-39). Eatherton semblava que reaccionava amb una esmaixada, però el ritme era forà i Peter Jok situava el 46-43.

Rafa Martínez tornava a parar el cop amb un triple, però la defensa no funcionava i una nova esmaixada espectacular de Webb (49-47) provocava el temps mort local. La defensa seguia fent aigua i Strawberry empatava a 51 i després Jok anotava un espectacular triple que establia un 53-56 davant de la precipitació local. El mateix jugador sudanès ho allargava fins al 54-58, però després li van indicar tècnica, Rafa i Ferrari van aturar el cop (57-58) i, després, un triple de Janning feia que comencés un partit nou de deu minuts (60-60).

Orgull final per atrapar el triomf

El darrer període va començar amb intensitat per les dues bandes (65-64), però Tabu cometia la cinquena falta a 7.04 i Taylor capgirava el marcador amb tres punts seguits, un tir lliure i un contraatac (65-68).

Una antiesportiva va permetre que Janning anotés dos tirs lliures, però una gran acció de Webb tornava a ampliar la distància (67-71, a 5.18). Però la qualitat de Matt Janning, un luxe per al Baxi, va derivar en dos triples seguits en transició per al 73-71. El moment el reblava Mason, que feia de base, amb un nou triple, respost per Davis (76-75) mentre Eatherton es lesionava en una acció defensiva.

El Baxi es mantenia davant amb una esmaixada de Sima i un tir lliure de Mason (nou de fallats en aquell moment, 80-78, a 1.35) i el pivot gironí recuperava una pilota precedint dues errades dels dos equips. Llavors, Sima va anotar un dels dos tirs lliures a 35 segons (81-78). El col·legiat Calatrava va indicar una falta molt justa a Janning a 22 segons. Radovic només va ficar un tir lliure (81-79) i Bellas va fer falta ràpida a Ferrari, que va ficar els dos tirs (83-79, a 20,8 segons). Llavors, Bellas va transformar una bomba (83-81, a 12,5). L'UCAM va fer personal a Báez, que només entrava el segon (84-81), abans que Strawberry errés el triple de l'empat, ben puntejat pel mateix Báez, i Mason sentenciava, tot i el triple de la temporada de Jordan Davis (85-84) des del seu camp.