Regió7

Regió7

El mitja punta Joel Priego aposta pel CE Manresa

El quart fitxatge de l’entitat manresana és el destre interior que les tres darreres temporades ha militat a cavall del Girona FC B i el Terrassa FC

Joel Priego amb Txema Pulido, Ferran Costa i Xavi Pallarès | MARIA AGUT

La capacitat de trobar una escletxa impensable en el sistema defensiu de l’oponent per esbotzar-lo amb una enverinada assistència. Aquesta és la principal virtut futbolística del mitja punta o interior Joel Priego, el quart fitxatge del Centre d’Esports Manresa per afrontar el debut del primer equip blanc-i-vermell a la Segona Divisió RFEF. La incorporació del jugador manresà culmina el procés de repatriació dels millors talents futbolístics bagencs que no militen en equips professionals endegat per la junta directiva encapçalada per Ruth Guerrero l’estiu passat.

Joel Priego, de 23 anys, es va definir en la roda de premsa convocada per presentar-lo al Frankfurt Cal Xavi, un dels nou patrocinadors del CE Manresa per a la propera temporada, com «un jugador treballador, tant en defensa com en atac. Sóc exigent amb mi mateix i sobre el terreny de joc m’agrada ser generós, ajudar els companys. Potser per això, una de les meves habilitats és servir assistències». El jove futbolista va assenyalar que «la rapidesa és una altra de les meves característiques, com el xut des de mitja distància, però només amb el peu esquerre». Aquesta darrer exercici, al Terrassa FC, a la Segona RFEF, el manresà ha jugat «com a interior, per la dreta, a cama canviada, doncs l’equip jugava habitualment amb un 4-4-2. Puc actuar en qualsevol de les tres posicions que hi ha rere el davanter de referència, però aquella en la qual em sento més còmode és la de mitja punta». Joel Priego va considerar que per arribar al futbol professional «haig de treure més rendiment de les meves aptituds i, sobretot, aconseguir que es reflecteixin a les estadístiques».

Txema Pulido, vicepresident esportiu del CE Manresa, va remarcar que el fitxatge de Joel Priego «dona continuïtat a la voluntat d’aplegar als millors jugadors de la ciutat i la comarca al primer equip de l’entitat» i Francesc Soria, responsable de comunicació del club blanc-i-vermell, va emfasitzar que el mitja punta ja «va brillar a Manresa la temporada de l’ascens a Tercera Divisió».

Per la seva banda, Ferran Costa, el tècnic del CE Manresa, va reconèixer que «Joel Priego és un jugador que tinc en molta estima des que vam coincidir al Club Gimnàstic, com a esportista i com a persona». L’artífex de l’ascens dels blanc-i-vermells a Segona RFEF va exposar que «arribar a un acord va ser senzill. Els objectius del futbolista i els del club coincidien». Per últim, Ferran Costa va detallar que Joel Priego «llueix en aquells equips que aposten pel futbol combinatiu, en els quals es pot relacionar sovint amb la pilota». Per a la propera temporada, l’aposta de Joel Priego és el CE Manresa.

Joel Priego Borrego | Interior o mitja punta del Centre d’Esports Manresa

«El projecte esportiu del club blanc-i-vermell és el quemés em pot ajudar a créixer»

Va contribuir a l’anhelada tornada del CE Manresa a Tercera Divisió (temporada 2018-19). Ara, amb el bagatge de l’experiència acumulada els tres últims exercicis al filial del Girona FC i al Terrassa FC, Joel Priego torna a l’entitat per ser un dels referents ofensius de l’equip dirigit per Ferran Costa a la Segona Divisió RFEF.

Quines són les raons que l’han impulsat a acceptar la proposta del CE Manresa?

Vaig coincidir amb el tècnic, Ferran Costa, el curs esportiu 2017-18, quan militava al Club Gimnàstic de Manresa i jugàvem a la Divisió d’Honor Juvenil. Per tant, conec la seva manera de treballar. També he compartit vestidor amb alguns dels meus nous companys i conec el seu tarannà. A més, el tipus de futbol que practica l’equip s’adequa a les meves característiques. Per tot plegat, dedueixo que el Manresa té tots els ingredients per fer una bona temporada. Aquests han estat els arguments clau per a la meva tornada.

Tenia la possibilitat de continuar al Terrassa FC i l’oferta del CD Ebro, per exemple...

Però el projecte esportiu del Centre d’Esports Manresa és el que més em pot ajudar a créixer coma futbolista. He valorat més aquest factor que qualsevol altre.

La seva primera etapa al club va ser reeixida esportivament.

Vam aconseguir l’ascens a Tercera Divisió. Hi havia un grup humà espectacular. El vestidor es va saber aïllar de totes les problemàtiques externes i tot i que hi havia jugadors que necessitaven la remuneració pactada i no cobraven, vam optar per fer pinya i superar junts les dificultats. Per això vam pujar de categoria.

Aquest exercici, amb el Terrassa, ja ha jugat a la Segona Divisió RFEF. Què la caracteritza?

La igualtat. És una competició on tots els equips tenen un nivell similar i en la qual el primer classificat pot anar al camp de l’últim i perdre. Per als equips, la principal dificultat és adquirir una regularitat pel que fa als resultats. Totes les formacions tenen futbolistes que poden decidir un partit amb la seva qualitat i per als jugadors l’exigència és màxima, sobretot a nivell mental i de concentració.

Per tant, hem de considerar-la una competició atractiva per als aficionats del CE Manresa...

Sí, la propera temporada el públic de l’estadi del Congost no només tindrà l’oportunitat de veure bon futbol. Viurà partits competits, intensos i caracteritzats per la incertesa en el marcador, uns duels que obligaran els espectadors a quedar-se en els seus seients fins a l’últim segon de la confrontació.

Quins són els seus objectius com a futbolista a mitjà termini?

A hores d’ara, el meu repte és adaptar-me a l’equip i aportar el màxim al col·lectiu. Més endavant, m’agradaria jugar, per exemple, a la Lliga Smartbank.

Compartir l'article

stats