Regió7

Regió7

El CE Manresa s’endinsa en un altre nivell

El campió de Tercera RFEF comença a caminar a Segona sense pressió del club però amb prou ambició com per no renunciar a res

El nou equip del CE Manresa amb entrenadors, directius i assistents EDUARD VEGA

Dos mesos i mig després de la festa de l’ascens, el CE Manresa va començar a tastar ahir la realitat. Fa un any, ningú (excepte Ferran Costa, segons va dir ahir la presidenta Ruth Guerrero a la plantilla) no s’esperava ser aquí. Però ara toca un canvi de pantalla. Més dificultats, però també més il·lusió. La junta no vol exercir pressió, però els professionals del joc tenen ambició i volen trobar els seus límits. La insofrible calor d’aquests dies, pal·liada per un tímid airet, calent, això sí, que corria ahir al Nou Estadi del Congost, va presidir l’arrencada de la nova aventura.

La plantilla de 22 jugadors del primer equip i tres del juvenil va començar a treballar. Com va dir el renovat entrenador, Ferran Costa, en la xerrada inicial, ho han de fer «al màxim. Els tècnics controlaran que no us lesioneu, però vosaltres no us guardeu res perquè es juga com s’entrena. Avui importa la sessió d’avui, i demà la de demà» . Costa també va dir als seus homes que «tant me fa si juguem a un estadi de 29.000 espectadors o aquí. Hem de ser ambiciosos i pensar que tots els nostres rivals també començaran des de zero». Algun dels capitans també va dir al grup que «veient la plantilla, crec que estem capacitats del tot per jugar a aquesta categoria».

Just abans, la presidenta, Ruth Guerrero, havia donat la benvinguda tothom. Va voler ser una mica més prudent en afirmar que «heu de gaudir de la categoria i dels partits sense una pressió que nosaltres, des de la junta, no us posarem». Va tenir també bones paraules per als jugadors que segueixen de la temporada passada, ja que demostra que «tenim una confiança recíproca. És un orgull que hagueu tornat a apostar per nosaltres». I es va permetre fer broma en demanar que «us estigueu un parell d’anys com a mínim a Segona. Si pugeu massa de pressa, podem tenir problemes», segurament de pressupost i també d’instal·lacions, ja que a Primera RFEF fa falta gespa natural. De moment, bé faria l’Ajuntament arreglant els aspersors, que han de funcionar de manera manual gairebé des que es va canviar el tapís artificial, el novembre.

Millorar cada dia Un dels més experimentats de la plantilla és el capità. Gerard Puigoriol, Putxi, va aventurar ahir a Regió7 que «L’objectiu és clar: millorar en cada entrenament. Hi ha molt potencial de creixement, individualment i col·lectiva, i en això ens hem de centrar. El fet que el primer pugi, quatre facin play-off, quatre baixin i un jugui el play-off de descens provoca que de vint equips, deu juguin per pujar o baixar de manera directa. Els del mig estaran involucrats en alguna cosa o altra. Caldrà ser estables, però serà un any llarg, amb dinàmiques bones i dolentes que no ens han d’afectar massa».

Sobre els reforços, Putxi creu que «són gent de molt nivell. També crec que són grans persones. Amb alguns he compartit vestidor. Això és primordial en aquest equip, que sigui gent que sumi i sana. Estan aquí perquè volen. Tots han tingut d’altres opcions i han arribat perquè creuen en el projecte i no per temes econòmics. Són reforços molt positius».

Costa dota la plantilla de més recursos ofensius

Ampliar els registres de l’equip en atac i tenir més fons d’armari a la banqueta per encarar qualsevol contingència, a la vegada que es donava continuïtat a la majoria dels futbolistes que van assolir l’ascens. Aquestes han estat les premisses que ha seguit el tècnic Ferran Costa a l’hora de bastir la plantilla de la temporada vinent. No endebades, continuen a l’equip 17 dels 23 jugadors que ja hi eren. A més, quatre dels sis futbolistes que no són a l’equip mantenen la seva vinculació amb l’entitat. Així doncs, només se n’han deslligat el lateral esquerre Víctor Rodríguez i el mig centre navarclí Nil Garrido, que podria segellar el seu fitxatge pel filial del Gimnàstic de Tarragona, la Pobla de Mafumet (Tercera Divisió).

La principal preocupació del cos tècnic del CE Manresa ha estat dotar-se de més versatilitat ofensiva i capacitat rematadora. Així doncs, els manresans no només han mantingut a la plantilla dos dels màxims golejadors del grup 5è de la Tercera Divisió la temporada passada, Javi López (12 gols) i Noah Baffoe (11). A aquest duet hi han afegit el gironí Adrià Casanova (10 gols). Són trenta gols per exercici. Els fitxatges de David Acedo (FC Vilafranca) i Jaume Pascual (CF Badalona) responen a la voluntat de construir una potent i creativa segona línia d’atac, que la contractació del destre mitja punta manresà Joel Priego ha arrodonit.

Ferran Costa ja ha manifestat públicament que el CE Manresa mantindrà el seu característic estil de joc basat en el futbol combinatiu. El tècnic utilitza habitualment diferents estructures d’equip (4-3-3, 4-2-3-1, 3-4-3) per tal que els seus jugadors puguin superar amb més facilitat els reptes tàctics que els planteja l’oponent. Aquesta varietat de sistemes es mantindrà aquest curs esportiu per encarar el desafiament dels camps de grans dimensions o de gespa natutal, així com i l’exigència competitiva de la nova categoria. S’ha creat un bloc de 22 futbolistes de nivell similar. A més, els tècnics, després de la plaga de lesions que va patir l’equip la temporada passada, han retingut el lateral dret Nil Pradas, el central Jordi de Sande i el davanter Biel Rodríguez Arnaus. Els dos primers han estat cedits a la Fundació UE Tona (Tercera Divisió) i el tercer a la UE Vic (Primera Catalana). El CE Manresa podria recuperar qualsevol d’aquests futbolstes durant el mercat d ‘hivern.

A més, faran la pretemporada amb el primer equip el porter Arnau Manzano, el central o lateral dret Miquel Nocete i el mig centre defensiu Pablo Fernández. Manzano serà el tercer porter de la plantilla i els altres dos podrien ser cedits.

Compartir l'article

stats