Regió7

Regió7

Gil Membrado, el pilot més jove del mundial de ral·lis

L’olostenc es va convertir, amb 14 anys, en el debutant de menys edat que participa en una prova mundialista aquest darrer cap de setmana a Estònia

El Ford Fiesta Rally4 de Gil Membrado va competir al mundial | ASRT RALLY TEAM

El pilot d’Olost de Lluçanès Gil Membrado va establir, el cap de setmana passat, un nou rècord de precocitat. L’olostenc, de només 14 anys, va prendre part en el Ral·li d’Estònia i així es va convertir en el pilot més jove a debutar en una prova puntuable per al World Rally Championship (WRC), el campionat del món. El curs anterior, amb tan sols 13 anys, Membrado es va estrenar a l’European Rally Championship (ERC) al Ral·li de Liepaja (Letònia).

La prova mundialista estoniana, amb epicentre a la ciutat de Tartu, és puntuable per a l’estatal júnior letó, un certamen en el qual l’olostenc ja es va poder inscriure el passat exercici. Aquesta circumstància ha afavorit el debut del jove pilot originari del Lluçanès al campionat del Món.

Així doncs, Gil Membrado va poder experimentar, des de dijous i fins diumenge, la satisfacció de compartir, per primera vegada, una carrera amb els grans pilots de l’esport que l’apassiona des de ben petit, entre els quals el finlandès Kalle Rovanperä, el guanyador de la prova, i el belga Thierry Neuville. No en va, el líder del mundial de ral·lis i fill del també pilot Harri Rovanperä, es va forjar al campionat júnior de Letònia.

Un contratemps quan afrontava el penúltim tram de la prova i quan encara lluitava per assolir la segona posició de la seva categoria amb els seus oponents estonians, va impedir a l’olostenc completar la cursa. Tot i això, Gil Membrado va evidenciar la seva maduresa per afrontar les velocíssimes pistes de terra per les quals transcorre la prova estoniana, d’altra banda, famoses pels espectaculars salts que han de fer els vehicles.

L‘olostenc va reconèixer en tancar la seva participació al Ral·li d’Estònia que «ha estat increïble poder córrer tan jove en una prova del mundial! És quelcom al·lucinant que recordaré sempre... He gaudit al màxim, i també he après molt». «Encara que no haguem pogut acabar, aquesta carrera m’ha ensenyat moltíssimes coses», va concloure.

Compartir l'article

stats